Crioterapia cu azot lichid

crioterapia Este o procedură în timpul căreia corpul este expus la frig cu ajutorul aerului răcit sau a azotului - un gaz inert. S-ar părea, ce bun poate fi din azotul lichid: numai stres suplimentar pentru organism, care este deja în jur de suficient, fără astfel de proceduri.

Dar cuvântul „stres“ și este un indiciu: care acționează în mod intenționat, azot lichid poate provoca de fapt, regenerarea rapida a celulelor din cauza îngheț, deoarece există o îngustare bruscă a vaselor de sânge și apoi extinderea rapidă a acestora, cu un val de sânge la locul de expunere. De asemenea, cu ajutorul azotului lichid poate si nu produce tesut, dar se folosește o tehnică diferită.

Crioterapia - contraindicații

Înainte de a decide să efectuați o procedură similară, trebuie să considerați că este contraindicată:

 • la o temperatură ridicată a corpului;
 • orice proces inflamator;
 • tuberculoza;
 • cu forme acute de tulburări în activitatea sistemului cardiovascular;
 • alergii la rece;
 • coagularea sanguină slabă.

Înainte de a începe procedura, este recomandabil să faceți o examinare generală a corpului.

Crioterapia - indicații

Indicațiile pentru crioterapie sunt mult mai extinse decât contraindicațiile și depind în primul rând de ce zonă și ce metodă va fi aplicată.

Deci, crioterapia locală în cosmetologie este folosită pentru a scăpa de cicatrici și cicatrici, precum și pentru a restabili creșterea părului în chelie. De asemenea, ajută la eliminarea verucilor și a papilomilor, atunci când există o căuterizare la rece (în acest caz, crioterapia ucide țesuturile).

crioterapia contraindicației

În medicină, crioterapie este utilizat ca o metodă de reabilitare și tratament: de exemplu, multe femei care au probleme în domeniul ginecologiei, au ajutat la proceduri cu azot lichid pentru a restabili funcția de reproducere, iar oamenii suferă în mod constant de rinita, crioterapie a ajutat la restabilirea nas respirație liberă.

Acest lucru nu pune capăt posibilității de tratare și recuperare cu azot lichid. Să aruncăm o privire mai atentă la beneficiile crioterapiei, în funcție de domeniul de aplicare al acesteia.

Crioterapie generală sau locală?

Procedura de crioterapie cu azot lichid este clasificată la locul de aplicare: dacă impactul este asupra unei anumite părți a corpului, atunci aceasta este o crioterapie locală și, dacă întregul corp, atunci se numește general.

Crioterapia generală este larg utilizată în cosmetologie:

Pentru a scăpa de excesul de greutate și celulita. Crioterapia este utilizat pentru pierderea in greutate cu ajutorul efectelor asupra întregului organism: un om intră într-o cameră specială pentru câteva minute, și de această dată pielea este răcit atât de mult încât sa întâmplat vasoconstricție, dar, de asemenea, nu deteriora materialul. Apoi, vasele de sange se dilata la nivelul pielii papură de sânge, și, prin urmare, nu numai că arde de grăsime și celulita dispar, dar, de asemenea, reduce umflarea și îmbunătățește țesuturi trofice.

Crioterapia generală extinde în mod semnificativ abilitățile de adaptare ale corpului timp de până la șase luni.

Crioterapia locală este adesea folosită în medicină:

 1. Crioterapia în dermatologie. În acest domeniu, medicul prescrie o expunere locală la azot lichid pentru a scăpa de cicatrici, cicatrici, acnee, molare, papiloame și, de asemenea, pentru a relua creșterea părului.
 2. Crioterapia în ginecologie. Ginecologii folosesc crioterapia locală în tratamentul displaziei cervicale de trei grade.
 3. Tratamentul bolilor ORL. medic ORL foloseste de asemenea Crioterapia: azot lichid îi ajută pe oameni să scape de sforăit, rinita alergică și vasomotorie, vegetații adenoide și alte tumori în cavitatea nazală, faringele și laringele.

Crioterapia în casă

Lucrul la domiciliu cu azot lichid nu este recomandat, dar puteți folosi metoda rece de aplicare: este suficient să puneți gheață pe locul roșeață (de exemplu, de la acnee) și traseul va dispărea în curând. indicarea crioterapiei Utilizați gheață acasă în mod regulat în zone mari (de exemplu, spălarea cu gheață) nu ar trebui să "răcească" nervul.

Consecințele crioterapiei

Cel mai adesea, tratamentul cu azot lichid nu are decât un efect pozitiv, dar, totuși, în unele cazuri există complicații după crioterapie:

 • Când lucrați cu organe interne, pot apărea umflături și sângerări.
 • la un efect superficial, o scădere a sensibilității pielii poate fi observată mai mult decât timpul necesar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

78 − 75 =