Culoare pielii

Culoarea pielii într-o persoană se naște din momentul nașterii. Unii oameni au culoarea pielii palide. În plus, cu o sută de ani în urmă, pielea palidă a fost considerată deosebit de frumoasă, iar femeile au recurs la numeroase trucuri pentru a albi pielea. Și pentru astăzi, în ciuda popularității arsurilor solare, unii îl ușurează. Dar dacă o persoană nu se naște cu o culoare ușoară a pielii și dacă nu ia măsuri pentru a lumina pielea și are o umbră foarte palidă, nesănătoasă, aceasta poate fi un simptom al impactului negativ al mediului și a diferitelor boli.

Cauze de paloare a pielii

În condiții normale, pielea are o umbră ușor roz, astfel încât, dacă devine palidă, aceasta indică de obicei o cantitate insuficientă de sânge. Cu toate acestea, motivele pentru care pielea feței devine palidă poate fi diferită.

Influența temperaturilor extreme

Cel mai adesea este vorba de hipotermie în timpul iernii, când pielea unei fețe, neacoperită de îmbrăcăminte, este expusă în mod regulat efectelor vântului și înghețului. De asemenea, în timpul supraîncălzirii și accidentului de căldură se observă o strălucire ascuțită a pielii.

Neurose, stres, suprasolicitare, lipsa de somn

Sub influența acestor factori, constricția vaselor este adesea suficientă și, ca rezultat, dificultatea aprovizionării cu sânge a pielii.

Anemie de deficit de fier

Fierul este implicat în formarea celulelor sanguine și conferă sângelui o nuanță roșie bogată, asigură transportul de oxigen în celule. Bineînțeles, lipsa ei provoacă o piele palidă. Anemia poate fi cauzată de sângerări (inclusiv menstruale), de stomac și de boli intestinale (ulcer peptic, gastrită), utilizarea anumitor medicamente (în special, o cantitate mare de aspirină) și alți factori.

hipotensiune

Tensiunea arterială scăzută se poate manifesta ca un simptom distinct, dar poate fi, de asemenea, un semn al anemiei, al afecțiunilor circulatorii și al altor boli.

beriberi

În primul rând, vorbim despre lipsa vitaminelor B (în special B12), precum și a vitaminei A și a acidului folic.

Stilul de viață sedentar

În absența efortului fizic, poate exista o cantitate insuficientă de oxigen pentru organism.

În plus față de cele de mai sus, culoarea pielii poate fi afectată de boli infecțioase, boli interne grave, tulburări hormonale. Este, de asemenea, posibilă o variantă a producției insuficiente de melanină de către piele.

Lipsa melaninei se referă la fenomene cronice, deseori congenitale, iar o persoană cunoaște, de obicei, o astfel de problemă. În toate celelalte cazuri, dacă aveți o schimbare a culorii normale a pielii, trebuie să aflați de ce pielea devine palidă și acționează.

Machiaj pentru piele palidă

Tratamentul și restaurarea culorii normale a pielii este cu siguranță necesară, dar de obicei este nevoie de timp și ce femeie vrea să arate ca un toadstool palid? Este bine pentru cei care nu au boala, iar pielea este palida de la nastere. Dar restul trebuie să ridice urgent un nou make-up. Mai mult, este destul de dificil să aplici pielea ușoară într-o nuanță favorabilă, iar defectele pe ea sunt mult mai vizibile:

  1. Nu încercați să deghizați culoarea naturală cu un strat gros de fundație și praf. Arata nefiresc si de multe ori face o femeie mai in varsta. Crema tonică pentru piele palidă trebuie să fie una, cel mult, cu două nuanțe mai întunecate decât tenul obișnuit. În acest caz, este necesar să se abandoneze nuanțele de culoare brună care vor da persoanei o stare de stralucire nesănătoasă și vor primi un ton neutru sau roz. Crema este aplicată într-un strat subțire, iar defectele sunt mascate preliminar cu un grund.
  2. Proprietarii de piele palid, astfel încât fața nu pare nesănătoase și obosit, aveți nevoie de o fard de obraz. Dar un strat gros de nuanțe prea saturate va nu arata bine. Cel mai bun dintre toate Machiaj pentru piele palidădați preferință nuanțelor de culoare roz, coral și piersic fără paiete și margele de perle.
  3. Umbrele strălucitoare arată, de asemenea, vulgare, deci este de dorit să folosiți nuante mai reci și mai pașnice.
  4. Rujul trebuie de asemenea să fie ales nu prea luminos și provocator, în culori neutre. Buzele întunecate și excesiv lucioase nu sunt potrivite pentru proprietarul unei piele echitabilă. Pentru machiaj de seară, poate fi folosit un ruj de culoare roșie bogată, dar restul machiajului ar trebui să rămână la maxim neutru, în tonuri naturale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 60 = 70