cum să bei djufastonAdesea, femeile se confruntă cu un astfel de fenomen ca întreruperea sistemului hormonal. Ca rezultat - dezvoltarea bolilor ginecologice de natură diferită, de la menstruația defectuoasă la problemele cu infertilitatea. În astfel de cazuri medicii prescriu un curs de terapie hormonală. Una dintre cele mai frecvente medicamente este Duphaston. Să o analizăm în detaliu.

Ce este Duphaston?

Ingredientul activ al medicamentului este ddrodrogesteronul. Această substanță în structura moleculară este foarte asemănătoare cu progesteronul - un hormon care este sintetizat în corpul feminin. Medicamentul este produs în tablete de câte 10 mg fiecare.

Cum să luați acest medicament înainte de sarcină?

După ce am spus despre acest medicament, vom răspunde la întrebarea frecventă a femeilor, care se referă la modul de a bea în mod corespunzător Dyufaston în planificarea sarcinii.

În primul rând, trebuie spus că înainte de a prescrie medicamentul, medicii trimit o femeie pentru un test de sânge pentru un hormon. Se efectuează exclusiv în a doua jumătate a ciclului menstrual. În cazul în care rezultatele studiului au fost obținute, concentrația de progesteron nu este adecvată, este prescris Duphaston.

Conform instrucțiunilor, medicamentul poate fi utilizat pentru încălcarea concepției, cauzată de lipsa de progesteron. În astfel de cazuri, este de obicei prescris 1 comprimat (10 mg) pe zi. Recepția începe în intervalul 14-25 de zile din ciclul menstrual. Durata de aplicare este determinată de către medic, luând în considerare severitatea tulburării și de obicei durează 6 luni. După această perioadă, o femeie poate face încercări active de a rămâne gravidă.

Cum să beți Duphaston în timpul sarcinii?

Pentru a menține procesul de gestație și pentru a implanta cu succes ovulul fetal în peretele uterin, femeile continuă să ia acest medicament chiar și după sarcină. În astfel de cazuri, dozele și frecvența de admitere sunt determinate de medic. Cel mai adesea, medicamentul este luat cu 1 comprimat dimineața și seara. La aproximativ 16-18 săptămâni de sarcină, acesta este anulat.

Trebuie remarcat că oprirea consumului de Duhaston în timpul sarcinii ca vitamine normale, de exemplu, este imposibilă. O scădere bruscă a nivelului hormonului din sânge poate duce la consecințe ireversibile. De aceea, fiecărei femei îi este prescrisă o anumită schemă de anulare a medicamentelor. Cel mai adesea, medicii anulează medicamentul în acest mod: reduceți doza cu 0,5-1 comprimat pe săptămână. Înainte de a se efectua un test de sânge excelent în laborator pentru a se asigura că concentrația de progesteron este normală.

Cât de corect să beți Dyufaston în absența menstruației?

Destul de des, lipsa hormonului progesteron din corpul feminin duce la menstruații neregulate sau absența completă a acestora.

Pentru a afla cum să beți în mod corespunzător Dyufaston pentru a provoca menstruație, o femeie trebuie să consulte un doctor. Numai după ce se stabilește că motivul absenței lor constă în lipsa unui hormon, se prescrie un medicament. Cel mai adesea, 1 comprimat pe zi timp de 5 zile.

Bea un drog ca Duphaston, poți și cu un ciclu neregulat. În astfel de cazuri, el este prescris de 10 mg de două ori pe zi, de la 11 la 25 de zile din ciclu. Începeți cursul tratamentului după ultima lună.

Cât timp puteți să beți Dyufaston?

Un răspuns neechivoc la acest tip de întrebare nu poate fi dat. Totul depinde de scopul utilizării acestui medicament. Prin urmare, durata numirii este stabilită de către medic, precum și doza medicamentului.

În medie, durata administrării Dufaston poate fi de la câteva zile (pentru a provoca lunar) la șase luni (în stadiul planificării sarcinii).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 1 =