cum să tratezi bilele în stomac

Încălcarea procesului normal de digestie poate provoca eliberarea bilei în stomac. Acest simptom destul de neplăcut se poate manifesta pe fondul malnutriției și obiceiurilor proaste și poate fi o consecință a unor tulburări în organism.

Diagnosticul bolii

În orice caz, pentru a stabili cauzele reale și inițierea tratamentului cu o creștere a nivelului de bilă în stomac, ar trebui să respecte starea generală și să consulte un medic, un gastroenterolog. După inspecție prin teste de laborator (sânge, urină, fecale) și diagnostice instrumentale (ecografie, endoscopie, etc.), diagnostic precis este disponibil.

Tratamentul cu excesul de bilă în stomac include o schimbare în regimul alimentar (dieta) și tratamentul medicamentos. În cazurile complicate sau neglijate, sunt posibile metode chirurgicale.

Schimbări în dietă

Orice tratament este însoțit de o schimbare în obiceiurile alimentare, pentru o îmbunătățire mai rapidă.

Nutriția, ca parte a tratamentului atunci când bila este injectată în stomac, constă din:

 • reducerea volumului de porții;
 • frecvente mese (4-6 ori pe zi), de preferință în același timp;
 • eliminarea sau reducerea in dieta, unele dintre produsele care provoacă slăbirea mușchilor sfincterului interne sau a crește producția de bilă (cacao, ciocolată, roșii, alcool, cafea, băuturi răcoritoare, bulioane concentrate etc.);
 • înlocuirea alimentelor prăjite cu tocane, fierte, coapte;
 • adăugați la dieta preparatelor și produselor care au proprietăți învelitoare (kissels, ovaz, orez, miere, etc).

După ce mănâncă, nu se recomandă să te duci imediat la pat, dar stai sau mergi liniștit timp de 15-20 de minute.

medicament

Când se tratează medicamente acțiunea lor este îndreptată asupra eliminarea bilei în stomac, care enerveaza-l mucoasa și pentru a elimina boala, simptom este cauzat.

Pentru a neutraliza acțiunea iritantă indusă de un compus de acid gastric si bila, se utilizează preparatele antiacide care au un efect de ecranare, ca geluri și suspensii. Acestea sunt:

 • Fosfalyugel;
 • Maalox;
 • Almagel;
 • Alma-Gal și alții.

În plus, pot fi prescrise medicamente care reduc producția de suc gastric și accelerează procesul de eliberare a stomacului din alimente. Acestea sunt medicamente precum:

 • rabeprazol;
 • esomeprazol;
 • Metoclopramida și altele.

Medicamentele pentru tratamentul unei boli în care o cantitate mare de bilă se acumulează în stomac este prescrisă de medicul curant numai după efectuarea diagnosticului.

Rețete populare

Pentru a ameliora senzația de amărăciune și resi în stomac cu acumularea excesivă de bilă, se recomandă să beți una sau două pahare de apă caldă. Aceasta va purifica membrana mucoasă a stomacului de la bilă și va elimina senzațiile neplăcute.

De asemenea, pentru tratamentul bilei în stomac, puteți folosi o soluție simplă folclorică: luați 50 ml de suc proaspăt din cartofi brute. Beți trebuie să fie 20-30 de minute înainte de mese de patru ori pe zi.

Pentru tratamentul ierburilor împotriva bilei în stomac se recomandă:

 1. Se amestecă în proporții egale șarpe, pelin, menta, fructe de fenicul și imortelle.
 2. Seara, preparați două linguri de amestec de jumătate de litru de apă clocotită și lăsați să se infuzeze pentru noapte. Bile în hrana pentru stomac
 3. A doua zi, tundeți și luați 1/3 ceașcă timp de 30 de minute înainte de fiecare masă. Pentru a îmbunătăți gustul, puteți adăuga miere.

Cu stagnarea bilei în stomac, propolisul va ajuta la tratament:

 1. Zece grame de propolis se dizolvă în 100 de grame de vodcă.
 2. Instalați soluția timp de trei zile într-un loc întunecat și apoi, după filtrare, stați timp de 2-3 ore în frigider.
 3. Luați acest medicament cu 20 de picături de trei ori pe zi timp de 1-1,5 ore înainte de mese. Cursul de tratament durează 20 de zile, apoi o pauză timp de trei săptămâni, după care se poate repeta primirea picăturilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

86 + = 91