Cum se trateaza bronsita

Când apare inflamarea spasmul musculaturii netede, umflarea mucoasei și ca o consecință - producerea unei cantități mari de mucus vâscos. Din acest motiv, bronhiile înguste, spasmodice, aerul ajunge greu la alveole, ceea ce provoacă dificultăți în respirație și tuse.

Cauzele și clasificarea bronșitelor

Cursul bronșitelor este împărțit în stare acută și cronică. Bronsita acută este de obicei contagioasă și necesită tratament cu antibiotice. Cu un tratament adecvat și în timp util, trece în termen de 7-10 zile, dar în cazuri severe poate dura până la 3 săptămâni. Bronsita acută adesea însoțește astfel de boli, cum ar fi gripa, tuse convulsivă, traheită, laringită și, de asemenea, este cauzată de influența diferitelor virusuri și bacterii. Bronsita cronică se poate dezvolta ca o complicație în tratamentul precoce și incorect al afecțiunilor acute sau cu expunere prelungită la factorii alergenici non-infecțioși (bronșita cronică astmatică).

Tratamentul bronșitelor cu medicamente

pacient Bronsita este recomandat regim care economisesc potasiul, luați (aspirina, paracetamol, ibuprofen) și expectorante (bromhexin, Lasolvan, ambroxol) fonduri de anti-inflamatorii. În plus, întregul complex este mijloace de combatere a răceli și boli respiratorii aplicate: o băutură caldă (în special - ceai cu un bulgăre de zăpadă și miere), pentru a facilita inhalarea de respirație, medicamente în cazul creșterii temperaturii reducerea febrei. În cele mai multe cazuri, tratamentul destul de complexe medicamente mucolitice și anti-inflamatorii, dar atunci când boala este în stadiu avansat sau de origine bacteriană, pe antibiotice prescrise de medici sunt folosite, de obicei, din grupul macrolidelor. De asemenea, cu bronșită, este necesar să se bea imunomodulatori.

Când este afectată nazofaringe, în complexul medicamentos se adaugă aerosoli cum ar fi inhalit, amfomă și gumă. Și în cazul sindromului obstructiv (spasmul bronhiilor) - medicamente pentru bronhodilatatoare și antispastice.

Independent, la domiciliu, puteți fi tratați numai cu medicamente antiinflamatoare și mucolitice OTC și metode de medicină tradițională. Dacă starea nu se ameliorează, se observă spasme sau deversări purulente, medicul trebuie consultat pentru selectarea antibioticelor. Când bronșita este de dorit pentru a crește aportul de vitamine în organism, și în primul rând - vitamina C.

Luand medicamente care blocheaza centrele de tuse (de exemplu libeksin, codeină), bronșită urmează cu mare grijă, deoarece aceasta poate duce la sufocare datorită faptului că lichidul acumulat în bronhii nu va tuse.

Tratamentul bronșitelor cu remedii folclorice

  1. Cu bronsita, trebuie sa inghititi cat mai mult lichid cald posibil. Cele mai utile în acest caz sunt ceaiurile cu zmeură, kalina, lămâie și miere.
  2. Inhalările favorizează diluarea sputei și îmbunătățesc expectorarea acesteia. Cea mai simplă opțiune este cartofii fierți în uniformă, aburul din care ar trebui să respirați, acoperit cu un văl. uleiuri esențiale (eucalipt, pin si Atlas Himalaya, pin, salvie, boabe de ienupăr, ace de pin) 3-5 picaturi la o cana de apa fierbinte, de asemenea, utilizat pentru inhalații.
  3. cum să tratați bronșita cu remedii folclorice

  4. Un excelent medicament antitusiv este infuzia de miere pe o ridiche negru. Pentru a face acest lucru, cada este tăiat un canelură, care este turnat miere și lăsat să insiste pentru o zi. Utilizați perfuzie pe o linguriță de 3 ori pe zi.
  5. Cu bronșita repetată și prelungită ajută la colectarea de la mamă mamă-mama și vitregă, oregano și rădăcină althea într-un raport de 1: 1: 2. O lingurita de colectie ar trebui sa fie turnat un pahar de apa clocotita si insista in termos pentru o jumatate de ora. Beți supa urmată de 1/3 cană de 3 ori pe zi timp de trei săptămâni.

Odată cu recidiva obișnuită a bolii, trebuie să vedeți un medic pentru a evita trecerea bronșitei în stadiul cronic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + = 10