Este posibil să înotați în mare în lentile

Vara plaja de vacanță ajută nu numai pentru a obține un bronz sexy, dar, de asemenea, doar relaxa fizic și mental după multe luni de muncă grea. Înotul, scufundările și scufundările sunt o parte integrantă și foarte plăcută a vacanței, așa că înainte de a călători, pacienții oftalmologi se întreabă adesea dacă este posibil să înoate în mare în lentile. De regulă, răspunsul la întrebare este negativ, dar există mai multe nuanțe.

Pot să înot și să se scufunde în mare în lentile?

În ciuda inconvenientelor de înot în ochelari sau fără accesorii de corectare a vederii, niciun specialist nu va permite să-și petreacă timpul în orice iaz fără a îndepărta lentilele de contact.

Problema este că apa de mare este bogată nu numai cu săruri, minerale, ci și cu o multitudine de organisme microscopice. Dacă intrați în spațiul dintre cornee a ochiului și peretele din spate al lentilei, acestea sunt capabile să provoace inflamații acute sub formă de keratită și conjunctivită. Complicațiile acestor boli sunt rare, dar duc la orbire.

În plus, lentilele de contact sunt ușor de pierdut, chiar dacă vă scăldați în liniște.

Un alt motiv pentru interzicerea îmbăierii în dispozitivele examinate este riscul de deteriorare a corneei ochiului și a accesoriului corectiv cu cele mai mici particule de nisip care sunt prezente în apa de mare, în special în apropierea țărmului.

În ce lentile puteți înota în mare?

Un oftalmolog cu experiență vă va sfătui să înlăturați accesoriile înainte de a vizita plaja și a le pune după înot. Lentile speciale pentru înot în mare nu există, dar există o alternativă interesantă la purtarea lor.

Lentilele orthokeratologice sunt dispozitive cu o formă unică și curbură inversă. Acestea sunt concepute pentru a vă purta înainte de a merge la culcare. În timpul nopții, aceste lentile extinde celulele epiteliale ale corneei și corectează temporar afectarea vizuală. Prin urmare, în ziua următoare, o persoană nu poate folosi nici ochelari, nici lentile de contact.

Dacă ați achiziționat accesorii orthokeratologice nu a funcționat, puteți recurge la una din cele trei opțiuni de ieșire din situație:

scăldați în lentile în mare

  1. Rezervați cu lentile de contact de unică folosință, schimbându-le după fiecare baie. În același timp, corneea trebuie clătită cu picături antiseptice.
  2. Purtați lentilele obișnuite, dar înotați într-o mască impermeabilă de calitate sau ochelari de scufundări.
  3. Utilizați o mască cu dioptrii, fără a purta lentile de contact la toate.

Ultima opțiune este cea mai sigură, deoarece nu implică riscul de infectare a ochilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 4