examinarea vaginală

Examenul vaginal este o parte integrantă a unui examen ginecologic. După ce medicul completează inspecția în oglindă și să ia o prelevare de probe frotiu pentru examenul microscopic, se procedează la examinarea vaginală, care poate fi cu o singură mână sau cu două mâini (bimanuala).

Scopul acestui studiu este de a stabili starea situației, dimensiunea vaginului, uretra, uterului si apendicelor sale. O astfel de examinare ajuta la diagnosticarea prezenței unor boli, cum ar fi endometrioza, fibrom uterin, chisturi ovariene, inflamația fanere, o sarcina extrauterina.

Tehnica de efectuare a cercetărilor vaginale

Studiu vagin Handed se realizează indexul si degetele mijlocii de la o mână, care sunt introduse în vagin. În primul rând, degetul mare și arătător de mâna stângă labiilor lui de rasă, și degetele mâinii drepte, apoi (index și de mijloc) sunt introduse în vagin. În timp ce degetul mare arătând spre simfiza, și degetul mic și inelul presat la palma.

Atunci când studiul bimanuală, două degete de la o mână sunt introduse în fornixul vaginal anterior, împingând gâtului posterior, și palma de altă parte, organismul produce medicul palparea uterin prin peretele abdominal.

Examenul vaginal în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, examinarea vaginală este efectuată de:

  • când este înregistrată o femeie, la 28 și 36 de săptămâni de sarcină;
  • dacă suspectați o infecție sexuală;
  • când există o descărcare sângeroasă din tractul genital.

A avut loc chiar înainte de naștere, un astfel de studiu pentru a evalua gradul de maturitate al colului uterin, și, prin urmare, disponibilitatea corpului feminin în procesul de naștere.

Examenul vaginal la naștere examinarea vaginală cu două mâini

În timpul nașterii, se efectuează un astfel de examen ginecologic:

  • după admiterea în spitalul de maternitate și apoi la fiecare patru ore de la începerea travaliului;
  • după apariția scurgerii apei;
  • la începutul încercărilor;
  • la apariția unor complicații de genul.

În aceste cazuri este evaluată partea prezentă a fătului, dinamica deschiderii colului uterin, starea canalelor de naștere și modul în care progresează fătul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 6 =