Exoproteza glandei mamare

Îndepărtarea sânilor este o mare durere pentru orice femeie. Dar când vine vorba de păstrarea vieții, trebuie să luăm o astfel de decizie dificilă. Chirurgia plastică modernă poate salva o femeie din complexe în legătură cu lipsa unui sân. Mamoplastia reconstructivă - reconstrucția sânilor prin instalarea implanturilor siliconice a fost mult timp o practică obișnuită după mastectomia din întreaga lume. Dar, din păcate, instalarea endoprotezelor nu este întotdeauna posibilă, mai mult, o astfel de operație este departe de a fi accesibilă pentru toată lumea.
Pentru a ascunde lipsa de sân pentru alții în acest caz ajută la exoproteza sânului.

Ce este o exoproteză?

Exoproteza pieptului este o proteză externă, care este făcută din plastic cu umplutură de silicon. O astfel de adaptare ajută o femeie operată să ascundă efectele mastectomiei. Acest lucru este important pentru femeia însăși, care se va simți mai încrezătoare și pentru ceilalți.

Doctorii - mamologii recomandă purtarea unei exoproteze tuturor femeilor care au suferit o intervenție chirurgicală pentru a elimina glandele mamare. Nu este doar partea estetică a problemei, ci și sănătatea. Dacă un sân este îndepărtat, aceasta duce la o redistribuire a încărcăturii pe umeri, coloana vertebrală, mușchii pieptului. Ca urmare, se pot dezvolta astfel de complicații cum ar fi durerea, suprasolicitarea, până la curbura coloanei vertebrale. Purtarea unei exoproteze promovează distribuția corectă a încărcăturii și ușurează femeia cu probleme inutile.

Cum se fac exoprostheticele?

Când purtați o exoproteză pentru o femeie, este extrem de important să nu provoace nici un disconfort. Alegerea unei proteze de sân este efectuată de un specialist după examinarea femeii și măsurătorile corespunzătoare. În funcție de caracteristicile unei constituții și volumul efectuat mastectomie, medicul poate sugera pacientului posibilitatea de a alege dintre două tipuri de protezare biologice: simetrice și asimetrice, care umple vidul nu numai piept, dar, de asemenea, vine în axilă.

Pentru a fixa exoproteza folosind lenjerie de corp specială - sutiene închise cu buzunare, în care pieptul artificial este încorporat. În plus față de brasierele pentru exoproteză, există costume de baie similare, pe care femeile după mastectomie nu se simt imobilizate și pot duce un stil de viață activ, fără ezitare să se dezbrace.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 54 = 56