hormoni feminini după 40 de ani

După 40 de ani, o femeie poate lua atât contraceptive hormonale, cât și terapie de substituție hormonală. Dar, hormoni, mai ales după 40 de ani, poate provoca multe efecte secundare, care sunt absente la o vârstă fragedă, pentru că în desemnarea lor ar trebui să fie conștienți de contraindicații:

  • tumori maligne ale uterului, anexe, glande mamare;
  • tromboză și tromboembolism;
  • endometrioza;
  • boli hepatice severe;
  • sângerare uterină disfuncțională a etiologiei neclare;
  • încălcări ale metabolismului grăsimilor.

Contracepția hormonală după 40: numele medicamentelor

Deși la vârsta adultă sunt adesea tulburări hormonale sau boli care interferează cu instalarea normală a sarcinii, spera ca varsta - este un contraceptiv, nu merită. Contraceptivele hormonale după 40 de ani sunt, de obicei, medicamente gestagenice. Pentru că după 35 de ani, femeile sunt sfătuiți să nu utilizeze terapie combinată conținând estrogen și îmbunătățește coagularea sângelui, precum și cu încălcarea sistemului cardiovascular și a ficatului, mai ales dacă femeia fumează.

De la contraceptive cu progestativ pentru femeile după 40 poate recomanda să folosească preparatele injectabile hormonale (Depo-Provera), implanturi hormonale (Norplant), sau contraceptive hormonale orale care conțin numai progestative - mini-pilula (Ovret, Kontinuin, Mikronor, Ekslyuton). De asemenea, este posibilă utilizarea dispozitivului intrauterin hormonal Mirena, care eliberează cantitatea doză zilnică de progestin. Dar dacă există contraindicații, femeia va trebui să utilizeze contraceptive non-hormonale pentru contracepție.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

62 − 53 =