formarea de retenție a ovarului drept

Chistul de retenție este o formare lichidă asemănătoare tumorii, dar numai aspectul se asociază cu tumora chistului prezent. Chistul de retenție este un tip de pungă care conține un fluid, nu există metastaze în chist. Formarea retiniană a ovarului este forma cea mai frecventă, dar cea mai inofensivă a chistului.

Tipuri de formațiuni de reținere

În principiu, formarea de retenție a ovarului drept și stâng este benignă, în cazuri rare, unele dintre ele putând degenera în boli oncologice. Există două tipuri principale de formări de reținere:

  1. Chistul ovarian funcțional. Împărțiți-vă în două subtipuri - chistul folicular și chistul corpului galben. Acesta este cel mai frecvent tip de chist, este mai frecvent la femei, gata pentru naștere și, mai rar, la femei după menopauză și la nou-născuți.
  2. Chistul endometrioid. Endometrioza este o patologie în care partea interioară a uterului se află în afara organului. Astfel de formațiuni sunt numite și "ciocolată" din cauza culorii maro închise. Simptomele unui astfel de chist sunt greața, atacurile durerii abdominale în timpul menstruației. Deseori, există o pierdere a conștiinței.

Tratamentul ovarului chistului de retenție

Tratamentul adecvat al formării retenției ovarelor stângi și drepte poate fi prescris numai de un ginecolog. Există două metode eficiente pentru tratarea unor astfel de formațiuni:

  1. Observație - unele formațiuni de reținere sunt capabile să se rezolve după câteva luni. Dacă medicul ginecolog a sugerat că ați venit să repetați ultrasunetele în câteva luni, atunci a ales să aștepte și să vadă. Poate că, atunci când vizitați camera de ultrasunete din nou, chisturile din imagine nu vor fi vizibile.
  2. Eliminarea - acest tip de tratament este prescris cu manifestări pronunțate ale simptomelor - durere severă, greață, dimensiuni mari ale educației. Chistul de retenție al ovarului drept și stâng poate fi, de asemenea, îndepărtat prompt pentru a determina cu exactitate că nu este malign.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 5 = 2