Fractura maxilarului

Peste 70% din fracturi se încadrează pe maxilarul inferior și, de obicei, datorită faliei în formă de potcoavă, acestea sunt duble sau triple. Fracturile maxilarului superior sunt mai puțin frecvente, dar sunt mai traumatizante și, de regulă, au consecințe mai grave.

Clasificarea fracturilor

Datorită apariției fracturilor sunt împărțite în traumatică, care este cauzată de o forță externă și patologice, care rezultă din boala (osteomielită, tumori). Pe tipuri de leziuni, fracturile pot fi oblice, drepte, longitudinale, transversale și fragmentate. Prin numărul de fragmente, fracturile pot fi simple, duble, triple și multiple.

De asemenea, fracturile maxilarului inferior se disting la locul leziunii. La mijloc - l fracturi în zona incisivilor, lateral - în canini, de colț - langa unghiul maxilarului și molarilor, de col uterin - în zona articulației maxilarului.

Cu excepția fragmentelor multiple de fractură ale maxilarului inferior, fracturile maxilarului superior sunt considerate mai grele. Acestea sunt împărțite în fracturile osoase alveolare (o parte a maxilarului, în care sunt fixate pe dinți), orbitali (fracturi care se extind în apropierea bazei craniului sau direct de dedesubt) și suborbital (linia care se extinde pe orbita inferioară).

Fracturile orbitale se află în imediata vecinătate a craniului și, prin urmare, sunt cele mai dificile și dificil de tratat.

simptome

La rândul său, maxilarului există durere, os la mobilitatea fractură și deplasarea, dinții tremurânde, schimbarea mușcătură, discursul și posibilitatea de a mesteca, salivație puternică. De asemenea, pot apărea umflături, vânătăi, vânătăi. Cu fracturi deplasate, simetria părții inferioare a feței poate fi perturbată. O încălcare aparentă a dictionării este unul dintre principalele semne ale unei fracturi a procesului alveolar. Pentru fracturile complexe ale maxilarului superior se confruntă cu deformare marcată, umflarea în zona obrajilor, nasului și a ochilor, umflarea, posibil sângerare în zona ochilor.

Primul ajutor pentru fractura maxilarului

În cazul în care fractura inferior inferioară urmează:

  1. Blocați maxilarul inferior cu un pansament de sling.
  2. În cazul sângerării, dacă este posibil, opriți-l cu un bandaj steril și cu tampoane.
  3. Cu sângerare severă (arterială), care poate apărea cu fracturi deschise, încercați să strângeți vasul deteriorat.
  4. Aveți grijă ca pacientul să poată respira. Pentru a face acest lucru, dacă este posibil, curățați gura de cheaguri de sânge sau vomita, dacă există, strângeți limba, dacă se lipesc și face dificil respirația
  5. În absența rănilor deschise, în zona de fractură trebuie aplicată o compresă rece, pentru a evita edeme severe.

După aceea, pacientul trebuie imediat dus la spital și trebuie transportat exclusiv în poziția așezat.

Înainte de fractura maxilarului superior, se iau aceleași măsuri, dar pacientul este transportat într-o poziție întinsă.

Tratamentul și reabilitarea după fractură

Principalele dificultăți în fracturile maxilarului sunt asociate cu faptul că este imposibil să se asigure imobilitatea completă a osului fracturat, introduceți-l în ghips. Dar, indiferent dacă o intervenție chirurgicală pentru a fixa este efectuată resturile osoase este introdus în anvelopă orală de sârmă cavitatea sau se aplică de fixare bandaj, clasificarea fracturilor maxilare capacitatile de mestecat ale unei persoane sunt serios limitate. Pentru fracturile maxilarului, pacienții trebuie să respecte o dietă lichidă pentru o perioadă lungă de timp. Alimentele utilizate nu trebuie să depășească smântână prin consistență și constau în principal din legume, cereale, bulion, lapte și produse lactate fermentate. Momentul fracturii este diferit, dar nu mai puțin de o lună. Du-te la alimente solide după o fractură ar trebui să fie treptat, ca atunci când transferați un copil mic la nutriție pentru adulți.

Consecințele fracturii

Defectele cosmetice includ posibila apariție a asimetriei faciale, precum și faptul că fracturile cauzează deseori pierderea dinților. În plus, mușcătura este adesea deranjată, iar din cauza aplicării anvelopelor pot apărea probleme cu dinți și gingii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 3 =