gommazh

În condițiile moderne ale cursei totale de frumusețe, o rară frumusețe nu știe ce gommage este pentru corp și față. Dar, pentru cei care încep doar cunoștința lor cu mijloacele pentru curățarea pielii, vom explica. Gommage este un mijloc de exfoliere moale și blândă a stratului superior al pielii. Cuvântul este de origine franceză, literalmente înseamnă "ștergerea de către un radieră". Și, într-adevăr, acțiunea acestui instrument nu numai că curăță pielea celulelor moarte, ci și îi îngrijește.

Cine are nevoie de gommage hrănitoare?

Exfolierea stratului superior al pielii este un proces necesar. Și nu numai pe față, ci și pe întreg corpul. Datorită anumitor factori, acest proces natural este rupt și este nevoie de a ajuta pielea să-și recâștige tenul și strălucirea. Astfel de factori includ:

 • mijloace necorespunzătoare alese pentru igienă și îngrijire;
 • nutriție dezechilibrată, lipsa de vitamine și minerale necesare frumuseții și sănătății pielii;
 • situații stresante;
 • boli frecvente;
 • impactul factorilor de mediu;
 • vârsta (cu vârsta, funcțiile de protecție ale pielii sunt reduse, iar mecanismele de auto-curățare sunt încetinite).

Evident, este dificil de influențat majoritatea acestor factori, astfel încât peelingul periodic cu gommage este o soluție simplă a problemei.

Cum funcționează Gommage pentru față și corp?

Exfolierea celulelor moarte cu ajutorul gommage se datorează în principal unei reacții chimice. De obicei, nu conține particule solide pentru curățarea mecanică și numai acizi de fructe au un efect. Ele afectează pielea nu numai pe țesut, ci și pe plan molecular. Molecule de acizi contribuie la peelingul îmbunătățit al stratului superior al epidermei, par a dizolva celulele moarte. În plus, hidroxi acizii alfa accelerează reînnoirea tuturor straturilor de piele și măresc conținutul de factori naturali de hidratare.

Cum se utilizează gommage?

Gommage este o cremă sau pastă, care se aplică pe piele cu un strat subțire. După 15-20 de minute, când stratul se usucă, începe să se rostogolească în mișcări circulare moi. Împreună cu substanța uscată, celulele dizolvate, exfoliate ale epidermei se aliniază de asemenea. Datorită masajului, circulația sângelui în piele este stimulată, procesele metabolice sunt accelerate și funcțiile de protecție sunt restaurate.

Deoarece gommage-ul corect nu conține particule dure agresive pentru scalp și corp, este potrivit pentru persoanele cu piele sensibilă sau cu probleme. Aceasta va fi, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru curățarea pielii în timpul îmbătrânirii. La urma urmei, după aplicarea măștii gommage, nivelul de susceptibilitate la diferite creme cosmetice și seruri crește în piele.

Utilizați un astfel de instrument ca gommage pot fi atât în ​​salonul unui cosmetolog, și acasă. Procedura salonului este cu siguranță preferabilă, deoarece specialistul va selecta instrumentul optim din linia profesională și va conduce procedura în cel mai bun mod posibil.

De asemenea, puteți face omagiu acasă. Pentru aceasta, aveți nevoie de următoarele produse:

  Masca de gommage

 • înghețată sau smântână;
 • grâu sau fulgi de ovăz;
 • ou;
 • coaja de portocala sau lamaie.

Pielea trebuie pre-curățată și aburită, aplicată timp de 10-15 minute, evitând zona din jurul ochilor de pe față, apoi se rotește într-o mișcare circulară. După aceasta, pielea trebuie clătită cu apă caldă.

Amintiți-vă că gommage-ul de gătit în sine are un dezavantaj important - amestecul trebuie pregătit imediat înainte de utilizare și nu poate fi păstrat mult timp, chiar și în frigider.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + = 11