Herniile axiale ale deschiderii esofagiene a diafragmei

Hernia axială a deschiderii esofagiene a diafragmei este observată atunci când mușchii diafragmei se relaxează în jurul deschiderii esofagiene. Ca urmare, o parte din stomac în timpul exercițiului fizic, după mâncare și alte efecte se strecoară în cavitatea toracică și, după un timp, revine.

Tipuri de hernie axială a deschiderii esofagiene a diafragmei

Axialul se numește hernie nefixată a diafragmei esofagiene a diafragmei, care nu este întotdeauna prezentă, ci depinde de plinul stomacului, de presiunea intra-abdominală, de poziția corpului și de alți factori. Cu o astfel de hernie, partea inferioară a esofagului și o parte a stomacului se strecoară liber în cavitatea toracică și în spate, slăbind mușchii din jurul deschiderii diafragmatice.

Herniile axiale ale foramenului esofagian sunt împărțite în:

 • cardiacă - când numai cardia este deasupra diafragmei (secțiunea care este tranzitorie între esofag și stomac);
 • cardiofundal - penetrarea în deschiderea diafragmei din partea superioară a stomacului;
 • subtotal și gastric total - deasupra diafragmei este partea cea mai mare sau întregul corp al stomacului.

Hernia cardiacă reprezintă cel mai mare procent din toate herniile axiale ale deschiderii esofagiene a diafragmei. Alte tipuri de hernie reprezintă mai puțin de 5% din cazuri.

Etapele de hernie axială a deschiderii esofagiene a diafragmei

 1. Hernia axială a diafragmei esofagiene de gradul I. Practic nu este diagnosticat, deasupra diafragmei este doar partea abdominală a esofagului, iar cardia penetrează în lumenul diafragmei.
 2. La cel de-al doilea grad de hernie axială, cardia este plasată deasupra diafragmei, iar partea superioară a stomacului se află la nivelul deschiderii diafragmatice.
 3. În a treia și a patra etapă, o parte sau întregul stomac se extinde direct în cavitatea toracică.

Tratamentul herniei axiale a deschiderii esofagiene a diafragmei

Terapia conservatoare pentru această boală este folosită în stadiile incipiente și mai mult pentru a evita dezvoltarea complicațiilor.
Tratamentul include:

 1. Mâncare fracționară, cu o băutură abundentă. Excluderea produselor acută, bogate în colesterol și a gazului. Toate alimentele trebuie mestecate bine.
 2. Herniile axiale ale deschiderii esofagiene a diafragmei

 3. Respectarea tratamentului special. Nu puteți lua o poziție orizontală imediat după ce ați mâncat, evitați schimbările bruște în poziția corpului, sarcini care pot declanșa o presiune excesivă a diafragmei și a peritoneului.
 4. Recepție medicamente antatsidnyh, medicamente care afectează producția de acid clorhidric în stomac și medicamente care reglează motilitatea gastrică.
 5. Gimnastică respiratorie specială.

În cazul deteriorării și în stadiile ulterioare ale bolii, chirurgia este efectuată pentru a regla hernia și pentru a restabili elasticitatea aparatului muscular.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

86 − 82 =