Herpesul asupra tratamentului corpului la domiciliu

rece leziuni pe corp, însoțite de mâncărime și dureroase senzații sunt cauzate de virusul herpes zoster. Este virusul neyrodermatropny care pot afecta celulele sistemului si tesutul pielii nervos. După ce a suferit varicela sau penetrarea în organism inițial, herpes zoster asupra sistemului circulator si limfatic cade în nodurile intervertebrale și rădăcinile posterioare ale măduvei spinării, care este stocată pentru o lungă perioadă de timp într-o stare latentă. Virusul este activat ca urmare a unei scăderi semnificative a imunității.

În multe cazuri, herpesul de pe corp se retrage chiar și fără tratament medicamentos. Cu toate acestea, tratamentul trebuie continuat pentru ameliorarea simptomelor neplăcute și prevenirea dezvoltării complicațiilor care pot fi foarte grave (encefalită, meningită etc.). În cazul în care herpesul de pe corp are loc fără complicații, tratamentul poate fi efectuat acasă. Cu toate acestea, înainte de aceasta, ar trebui să fiți examinați definitiv într-o policlinică.

Preparate pentru tratamentul herpesului pe corp

Terapia medicamentoasă pentru această boală poate include folosirea medicamentelor din diverse grupuri, și anume:

  1. Medicamente antivirale (Acyclovir, valaciclovir, famciclovir) sub formă de pastile sau injecții care cu numirea la timp (nu mai târziu de 72 de ore de la debutul bolii) poate reduce severitatea simptomelor, scurtează durata bolii și riscul de a dezvolta nevralgia postherpetică.
  2. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (Ibuprofen, ketorolac, ketoprofenul, tometamol etc.) - sunt utilizate în tratamentul herpesului pe corp pentru ameliorarea durerii.
  3. anticonvulsivante (gabalentină, pregabalin) - sunt recomandate pentru durerea severă care nu este eliminată prin medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.
  4. imunomodulatori (Cicloferon, neovir, viferon și colab.) - medicamente care pot activa celulele imune, crescând astfel rezistența corpului expus la infecții.
  5. Unguente și creme pentru tratamentul herpesului corp - medicament locale antivirale (Zovirax, Vivoraks etc.), agenți reparatorie (Panthenol, Bepanten), dezinfectanții (sulf unguent gudron, sulf unguent salicilic, unguent zinc, etc.), medicamente analgezice locale ( unguent kapsaitsinovaya).

Remedii populare pentru tratamentul herpesului pe corp

Folosirea medicamentelor tradiționale în lupta împotriva herpesului pe corp nu anulează nevoia de produse farmaceutice, dar poate ajuta la eliminarea durerii, vindecarea timpurie a erupțiilor cutanate. Deci, unul dintre instrumentele eficiente în acest caz este perfuzarea frunzelor de brusture.

Rețetă pentru perfuzie

ingrediente:

  • brusture frunze (uscate sau proaspete) - 2 mese. linguri;
  • apă - 1 pahar.

Pregătirea și utilizarea

Materia primă măcinată trebuie turnată cu apă clocotită și lăsată să se infuzeze timp de o jumătate de oră. Din perfuzia primită este posibil să se pregătească analgezice, să se umezească o bucată de tifon în ea sau să se pregătească gheață pentru a freca leziunile de pe corp.

De asemenea, vindecatori traditionale recomanda pentru a lubrifia părțile de ulei înfrîngeri cătină, ulei de eucalipt, ceapa prăjită (tocate în terci), suc de aloe, suc de usturoi.

tratamentul herpesului pe corp cu remedii folclorice

Există remedii folclorice pentru tratamentul herpesului pe corp, care activează imunitatea și ajută la depășirea rapidă a virusului. Aceasta este infuzia de salcie. Gătirea este foarte simplă.

Rețetă pentru perfuzie

ingrediente:

  • salcie de salcie - 1 tabel. lingură;
  • apă - 1 pahar.

Pregătirea și utilizarea

Răsfoiți materiile prime cu apă clocotită și insistați-vă o oră. Luați un sfert de ceașcă de trei ori pe zi înainte de masă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 3