iarbă Amaranth

Plantă sau amarant este o cultură foarte valoroasă în lume. În SUA, există chiar și un institut și centre de cercetare pentru amarant, care studiază și introduc tibia în industria alimentară.

Proprietăți utile ale ierbii shiitsa

Strugurii de iarbă au o mulțime de substanțe utile, în special la semințe, dar materiile prime pentru medicamente pot fi toate părțile plantei. Ele conțin betatsianidiny compuși ai azotului nepieritor, acizi organici, betanină, vitamine și oligoelemente, precum și coloranți. Iar semințele conțin în plus aminoacizi esențiali, o proteină care echivalează cu laptele matern. O astfel de componentă de semințe ca scualen, este o cheie, este de asemenea prezentă în pielea unei persoane și este implicată în schimbul de oxigen, protecția împotriva radiațiilor, asigurând rezistența organismului la boli.

Proprietăți terapeutice ale gambei:

 • bactericid și antistocidal;
 • diuretice;
 • anti-inflamator;
 • hemostatice;
 • antifungice;
 • prtivoopuholevye.

În funcție de metoda de preparare a agenților medicamentelor Amaranthul beneficiu evident în procesele inflamatorii în cavitatea bucală și gât, boli de piele, inimă, ficat, tumori maligne, infecții fungice, endometrioza, metroragie, boli infecțioase ale tractului gastro-intestinal, dizenterie, etc ..

Modalități de utilizare a ierburilor

Frunze tinere și semințe de amaranth sunt folosite pentru a pregăti feluri de mâncare sub formă de condimente.

Uleiul din semințe de arsuri se utilizează pentru tratarea arsurilor, mușcăturilor de insecte și a rănilor de presiune.

Cu sucul diluat, plantele într-un raport de 1: 5 clătesc gâtul lor pentru a trata bolile membranelor mucoase din această zonă. Dacă luați suc în perioada de înflorire, el va avea un proprietăți de întinerire și cosmetice, precum și a ajuta la consolidarea părului la rădăcinile și creșterea lor. Băile cu Amaranth, mușețel și succesiune poate face cu eczeme, psoriazis, diateza si alte boli de piele. Pentru a trata boala organelor interne, folosiți decocții și infuzii din această plantă.

Rețeta pentru supă

ingrediente:

 • rădăcini zdrobite sau partea superioară a tibiei - 15 g;
 • apă fierbinte - 200 ml.

Pregătirea și utilizarea

Preparate materii prime vegetale se toarnă apă fiartă și se fierbe o jumătate de oră într-o baie de apă. Apoi se răcește timp de 10 minute, tulpina și porțiunea rezultată se împarte în trei mese în timpul zilei înainte de mese, adică obtinut cu 1/3 st. la un moment dat.

Rețeta prezentului №1

ingrediente:

 • frunzele de shirin - 20 g;
 • apă fierbinte - 200 ml.

Pregătirea și utilizarea

Materiile prime vegetale preparate se toarnă apă fiartă și se toarnă timp de o jumătate de oră într-o baie de apă fierbinte. Se lasă să se răcească timp de 10 minute, se scurge. Porțiunea rezultată este destinată pentru trei mese pe zi înainte de mese, adică obtinut cu 1/3 st. la un moment dat.

Rețeta de perfuzii №2

ingrediente:

 • frunzele de shirin - 20 g;
 • apă fierbinte - 200 ml.

Pregătirea și utilizarea

Frunzele se toarna apa fiarta si se fierbe timp de 15 minute. într-o baie de apă fierbinte, apoi bulionul este infuzat timp de 45 de minute, după care poate fi filtrat. Luați perfuzarea trebuie să fie înainte de mese de două până la trei ori pe zi pentru 1/3 ceasca.

Rețetă pentru prepararea băii

ingrediente:

 • orice părți ale shirin - 300-400 g;
 • apă fierbinte - 2 litri.

Pregătirea și utilizarea

În tigaie, materia primă se toarnă în două litri de apă fiartă și se pune focul timp de 15 minute. Apoi l-au lăsat deoparte de pe aragaz și l-au lăsat să bea timp de încă 10 minute și să filtreze. La jumătatea băii se adaugă un amestec gata. Astfel de proceduri de tratament sunt luate nu mai mult de 2-3 ori pe săptămână timp de o jumătate de oră.

În ciuda faptului că proprietățile shirinului au fost atribuite de mult timp efectului curativ, acesta nu figurează în registrul medical oficial al medicamentelor. Cu toate acestea, cercetătorii moderni reușesc să-și stabilească efectul terapeutic și alte efecte pozitive asupra corpului uman, unele până acum doar la nivel experimental. Și au apărut chiar primele indicații de utilizare a acesteia pentru anumite tipuri de boli.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

93 − = 90