Tratamentul cu laringita la domiciliu

Laringita - un fenomen destul de frecvent, care apare adesea pe fundalul răcelii, sinuzitei, rinitei și altor boli respiratorii. Este tratată cu laringită atât prin metode populare, cât și prin utilizarea de medicamente.

Principiile tratamentului de laringită la domiciliu

Există două tipuri de laringită:

 • ascuțite;
 • cronice.

Acute ultima 7-10 zile și sunt destul de ușor de tratat, mai ales dacă este o formă ușoară (laringită catarală).

Laringita cronică poate dura câteva luni, necesită consultare medicală obligatorie și tratament mai lung.

În tratamentul laringitei, în primul rând, se aplică următoarele măsuri:

 1. Mod blând pentru corzile vocale. Este necesar să încercăm să vorbim cât mai puțin posibil. Eliminați factorii traumatizanți: fumul de țigară, aerul excesiv uscat sau praf în încăpere.
 2. Băutură caldă regulată. Este de dorit cu conținutul de miere.
 3. Refuzarea anestezicelor locale. Anestezicele, desigur, ameliorează durerea, dar în același timp crește riscul leziunilor suplimentare ale mucoasei.
 4. Clătiți gâtul. Se efectuează cu preparate antiseptice, sifon, bulion de ierburi.
 5. Inhalare. Acestea sunt folosite ca abur (cu un decoct de plante) și ulei (uleiuri esențiale) și cu medicamente. Se crede că tratamentul laringitei mai eficient atunci când este utilizat pentru nebulizator inhalare (un dispozitiv pentru transformarea lichidelor în aerosoli pentru inhalare), în special în cazul medicamentelor.
 6. Compresele. comprese locale fierbinte (cu un alcool, vodca sau uleiuri esențiale) sunt suprapuse pe zona gâtului, și, uneori, torace.

Tratamentul laringitei cu remedii folclorice

 1. Inhalare. Considerată inhalare eficientă cu (sticlă jumătate de linguriță de apă) sifon, cu apă minerală (apă minerală), bulioane calamus, mușețel, Potentilla, rădăcină calamus, precum și uleiuri esențiale de mușețel, brad, ienupăr.
 2. Suc de aloe cu miere. Suc și miere se amestecă într-un raport de 3: 2 și utilizarea o linguriță de trei ori pe zi, o dată fără deglutiție și dizolvare.
 3. Vindecarea băuturii. Se toarna bine bulbul toarna doua pahare de lapte cald, se lasa timp de 10 minute si se tensioneaza. Utilizați încălzit înainte de culcare și dimineața timp de 3-4 zile.
 4. Eggnog. Pentru a pregăti două gălbenușuri cu o lingură de zahăr, adăugați o lingură de unt topit și amestecați bine. Se crede că utilizarea acestui remediu timp de 4-5 zile de două ori pe zi ajută la restabilirea vocii.

Medicamente pentru tratamentul laringitei

 1. Inhalipt, Cameton. Acestea sunt aerosoli antiseptici și antiinflamatori locali.
 2. Ingakamf. Preparate combinate de origine vegetală. Produs sub formă de creioane speciale pentru inhalare, care se adaugă la lichid, iar vaporii sunt apoi inhalați.
 3. Chlorophyllipt. Medicamentul este pe bază de plante, utilizat pentru inhalare și clătire.
 4. Lugol. Soluția este utilizată pentru a lubrifia gâtul.
 5. Bioparoks. Antibiotic de acțiune locală sub formă de aerosol, care este utilizat în tratamentul laringitei în formă acută. Nu este recomandat copiilor sub vârsta de trei ani. Tratamentul laringitei cu remedii folclorice
 6. Erespal. Medicamentul cu efect anti-edem, antiinflamator și bronhodilatator. Produs sub formă de sirop și tablete. Folosit pentru a trata forme lungi și cronice ale bolii. Nu se recomandă utilizarea erespal pentru tratamentul laringitei la femeile gravide.

În cazul unui curs prelungit al bolii, iar dacă terapia topică este ineficientă pentru tratamentul laringitei se poate aplica antibiotice prin injectare sau comprimate (de obicei, la penicilină), sulfamide, terapie cu hormoni, antihistaminice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 5 =