legionarilor

Boala sistemului respirator, care curge ca pneumonia, se numește boala legionarilor care nu sunt sprosta. Această afecțiune nu are nimic de-a face cu soldații din Roma antică și Legiunea străină franceză, însă istoria ei este, de asemenea, destul de interesantă. Cu toate acestea, nu este atât de important să cunoaștem detaliile studiului acestei infecții, cum să putem lupta împotriva acesteia. Să încercăm să combinăm aceste două puncte.

Care este sindromul legionarilor?

Cine va veni cu motivul de a numi boala legionarilor un aparat de aer condiționat? Între timp, această infecție, legată de bacteriile gram-negative, se răspândește prin sisteme de ventilație și de purificare a aerului.

Pentru prima dată, Legionella a fost descoperită și descrisă în Statele Unite în 1977, când un congres al unei organizații care leagă fosta armată americană, Legiunea americană, a izbucnit o boală infecțioasă similară pneumoniei. Din cele 4.000 de persoane care au participat la eveniment, bolnav 220. Mai mult decât atât, în momentul în care medicii au descoperit cauza bolii și a început să ia măsuri preventive, 18 de jucători străini au murit deja. În total, 34 de veterani ai războiului care au murit la congresul din Philadelphia au murit de boală.

Cercetătorii au descoperit repede patogenul - acestea erau bacteria Legionella pneumonium, care se răspândea în sistemul de aer condiționat.

Până în prezent, acest agent cauzator de legioneloză este bine studiat și nu există practic cazuri letale. Pe măsură ce microbul se răspândește în mediul acvatic la o temperatură suficient de ridicată, nu se întâmplă niciodată în aparatele de climatizare de acasă și de birou. Dar instituțiile mari, inclusiv școlile și spitalele, pot deveni un loc de distribuție a bacteriilor. Infecția are loc din micro-picăturile inhalate de apă în aer condiționat, afecțiunea se dezvoltă ca pneumonia. Iată principalele simptome ale bolii legionarilor:

  • temperatură ridicată;
  • maladii generale;
  • dureri la nivelul articulațiilor;
  • dificultăți de respirație;
  • greutate în piept;
  • tuse, uneori cu retragere de flegm;
  • dureri de cap severe;
  • febră, inclusiv transpirație, amețeli și alte semne caracteristice.

După ce o persoană inhalează microorganismele infecțioase, acestea se răspândesc încet în organele respiratorii, în special în plămâni. Perioada de incubație este de 5-7 zile, dar există cazuri când boala legionarilor sa dezvoltat aproape imediat. Diagnosticarea legionelozei se efectuează prin analiza bacteriologică a sputei, ceea ce vă permite să alegeți antibioticul potrivit pentru tratament.

Prevenirea și tratamentul legionelozei

Un organism sănătos rezistă bine la infecții, deci chiar și atunci când este infectat cu bacterii, ele nu afectează organele interne și mor în câteva zile. Dar oamenii cu o stare de sănătate proastă coboară atât de ușor că nu vor funcționa. Imunitatea slabă și vârsta în vârstă devin factori favorabili pentru răspândirea Legionella peste plămâni. Prin urmare, prevenirea legionelozei implică în primul rând o întărire generală a corpului și un stil de viață sănătos. Renunțarea la fumat crește semnificativ șansele unei recuperări rapide.

Recent, infecția cu boala legionarilor prin intermediul aparatelor de climatizare a devenit rară, producătorii au luat în considerare acest moment și au făcut mai dificil accesul la aparate pentru bacterii. Dar legioneloza are încă loc în lista bolilor populare tratamentul cu legionelozăorgane respiratorii. Motivul pentru aceasta - un jacuzzi și un centru spa. O bacterie care trăiește într-un mediu acvatic sa îndrăgostit de saloanele de înfrumusețare și alte locuri de recreere în masă. Din fericire, vă puteți infecta numai prin respirația picăturilor de apă cu spori de microorganisme, astfel încât probabilitatea de a se îmbolnăvi este destul de scăzută.

Tratamentul legionelozei se face în conformitate cu schema standard - pacientului i se prescriu antibiotice adecvate și procedurile care vizează curățarea plămânilor sputei. De asemenea, este prezentat modul de odihnă pentru pat și mijloacele de restaurare. De regulă, recuperarea are loc rapid și nu provoacă complicații. Desigur, în cazul în care pacientul a apelat la timp la medic și nu a ignorat recomandările.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 9 = 1