limfostazia mâinii

Când fluxul limfatic este rupt în țesuturile moi și în țesutul subcutanat, stagnarea fluidului și, ca rezultat, o pufăire puternică. Limfostazia mâinii apare din diverse motive, dar cel mai adesea boala afectează femeile după intervenții chirurgicale pentru a elimina tumorile din glandele mamare.

Erysipelas de mână cu limfostazie

Destul de des, boala în cauză provoacă o complicație datorată infectării țesuturilor cu bacterii coccale. Simptomul progresează rapid, însoțit de o creștere accentuată a temperaturii corporale. După aceasta, se observă o durere severă în zonele afectate, înroșirea pielii.

Apariția acestor semne de inflamație erisipelatoasă necesită o terapie imediată, deoarece de cele mai multe ori poate provoca tromboflebită și infecția sângelui cu stafilococ aureus, urmată de sepsis.

Cum să tratați limfostazia mâinii?

Pentru a evita complicațiile și pentru a face față rapid patologiei descrise, este necesar să vizitați flebologul. Medicul va dezvolta un complex de măsuri terapeutice, care include:

 • purtarea tricotajului de compresie;
 • masaj manual;
 • pneumocompresie pneumatică;
 • terapia cu laser;
 • masaj hidraulic;
 • terapie magnetică;
 • restricția în dieta cantității de sare utilizată;
 • lecții de înot;
 • pregătirea fizică terapeutică.

Metodele medicale de terapie includ utilizarea angioprotectorilor, flebotonicii, imunostimulanților și enzimelor. Medicamente similare în combinație cu măsurile de mai sus pot restabili fluxul limfatic în țesuturi, întărind pereții vaselor de sânge.

Adăugarea inflamației erizipelatoase necesită utilizarea suplimentară a antibioticelor sistemice și locale pentru a preveni înmulțirea bacteriilor și stoparea procesului inflamator. După administrarea lor, este de dorit să se restaureze funcțiile hepatice și intestinale prin hepatoprotectori, bifido- și lactobacili.

Masajul mâinilor cu limfoasă poate fi efectuat atât în ​​mod independent, cât și prin întrebarea pe cineva din jur. Se face simplu - este necesar să se ridice membrele superioare ale membrelor afectate pe o suprafață verticală și să se mascheze cu mâna liberă în direcția de la cot la umăr și apoi de pe degete. Mișcările trebuie să fie netede și moi, dar palpabile. Este important să lucrați țesuturile din toate părțile, procedura durează aproximativ 5 minute.

Această metodă de tratament a limfostaziei mâinilor după mastectomie este cea mai eficientă, de obicei, această boală are o formă ușoară și nu reprezintă un pericol. Apariția acestuia este asociată cu îndepărtarea vaselor limfatice și, eventual, a nodurilor. Exercitarea regulată a masajului și o vizită la piscină vă vor ajuta să scăpați de umflături destul de repede.

Tratamentul limfostaziei mâinii cu remedii folclorice

Medicina alternativă oferă mai multe rețete eficiente care ajută la normalizarea fluxului limfatic.

Ceai cu acțiune diuretică:

 1. Uscați și mănâncați frunzele de coacăze negre.
 2. Se amestecă cu șoldurile în proporții egale. tratamentul de mână cu limfoasă
 3. Se prepară ceai din amestecul rezultat (1 linguriță pe 200 ml apă clocotită).
 4. Beți remediați o jumătate de oră înainte de mese (de 4 ori pe zi) pentru 100 ml.

Se comprimă din umflare:

 1. Din făină de secară preparați un aluat gros și lăsați-l timp de o jumătate de oră sub o cârpă de bumbac.
 2. Adăugați la masa de iaurt gras din casă. Produsul trebuie să fie același cu cel al testului.
 3. Se amestecă bine ingredientele, înmuiați-le tăiate tifon.
 4. Puneți un bandaj pe braț, fixați-l cu o cârpă curată.
 5. Lăsați până când cârpa se usucă.
 6. Repetați de două ori pe zi.

În plus, vindecătorii tradiționali recomandă utilizarea sucului natural de sfeclă, cel puțin 250 ml pe zi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 77 = 82