Măsurarea inimii - ce este, cui este arătat și cum este operația efectuată?

Măsurarea inimii - ce este și cum poate ajuta - întrebări importante pentru persoanele care suferă de boală coronariană. Cu o astfel de boală, această operațiune poate fi singura speranță pentru o activitate deplină.

Heart bypass - ce este această operație?

Acum 45 de ani, nimeni nu a avut o întrebare: mutarea inimii - ce este și ce face? Primele evoluții în această direcție, întreprinse de chirurgul sovietic-chirurg cardiac Kolesov VI, au fost supuse unor îndoieli și chiar persecuții. Sugestia cercetătorului că, cu ajutorul unui șunt, este posibil să se creeze o soluție pentru înlocuirea vaselor afectate de ateroscleroza, părea fantastic. Operația by-pass inima aortocoronară salvează acum zeci de mii de vieți în fiecare an. Operațiunile sunt populare și eficiente, prin urmare se desfășoară în multe țări ale lumii.

Înțelegerea întrebării: manevrați inima - pentru ce și ce este, trebuie să țineți cont de scopul său. Operația este utilizată pentru bolile care dăunează vasele de sânge și încalcă fluxul de sânge. Esența intervenției constă în crearea unei noi căi de curgere a sângelui, care va înlocui partea afectată a vasului. În acest scop, se folosesc șuvițe din vene ale pacientului sau ale arterelor. Shunts de la venele sunt mai ușor de creat, cu toate acestea acestea sunt mai puțin fiabile și pot fi închise la o lună după operație. Este mai bine să utilizați aruncări arteriale, dar această operațiune este mai tehnică și nu întotdeauna posibilă.

Bypass coronarian - indicații

Depunerile de colesterol pe pereții vaselor duc la scăderea lumenului vasului. Ca rezultat, sângele ajunge la organe în cantități insuficiente. Dacă lumenul vasului de mușchi cardiac este îngustat, acesta poate provoca angina și infarctul miocardic. Pentru a extinde lumenul vaselor, se utilizează terapia medicamentoasă, angioplastia coronariană și stentarea. Dacă situația este dificilă, chirurgii cardiaci pot recurge la intervenții chirurgicale. Atacordarea prin bypass aortocoronar este indicată în astfel de cazuri:

 • angina severa, in care pacientul nu este in stare sa se descurce singur;
 • probleme cu mai multe nave coronariene simultan (mai mult de trei);
 • îngustarea vaselor coronare depășește 75%;
 • combinarea aterosclerozei cu anevrismul cardiac.

coronarian bypass graft

De ce este periculos să ocolim inima?

Împreună cu întrebarea: a manevra inima, ceea ce este, există adesea o întrebare cu privire la siguranța acestei metode. Când cardiologii chirurgului sunt întrebați dacă este periculos să ocolească inima, ei răspund că nu este mai periculos decât alte operații. Deși acest tip de intervenție chirurgicală este complexă, progresele moderne în medicină și tehnologie fac posibilă o performanță cât mai sigură posibil. În perioada postoperatorie, riscul de complicații crește la pacienții cu astfel de comorbidități:

 • obezitate;
 • diabet zaharat;
 • nivel ridicat de colesterol dăunător;
 • tensiune arterială crescută;
 • boli renale grave.

În funcție de calitatea operației efectuate și de sănătatea generală, se pot produce complicații ocazionale: umflături și înroșire la nivelul cusăturii, sângerare, infarct miocardic. Foarte rare, dar complicațiile posibile includ:

 • pericardită - un proces inflamator pe membrana seroasă a inimii;
 • eșecuri în ritmul inimii;
 • insuficiență cardiacă acută;
 • flebită - inflamația pereților venelor;
 • accident vascular cerebral;
 • Pleuritis - inflamația pleurei plămânului;
 • o scădere a lumenului în șunt.

Heart bypass - câți trăiesc după operație?

Pacienții care au suferit intervenții chirurgicale cardiace sunt întotdeauna interesați de cât de mulți trăiesc după operația by-pass cardiac. Doctorii chirurgi cardiaci numesc cifra medie de 15 ani, dar precizează că în viitor totul depinde de pacient și de starea lui de sănătate. Cu un șunt calitativ și respectarea tuturor recomandărilor, pacientul poate trăi încă 20-25 de ani. După aceasta, poate fi necesară din nou ocolirea coronariană a inimii.

Cum se face inima bypass?

Preoperator pacientul anesteziat, traheei a pus un tub pentru respiratie de control, sonda stomac plasat pentru a evita turnarea conținutului gastric în plămâni.

Mai departe, pe etapele by-pass-ului coronarian:

 1. Pieptul este deschis.
 2. Într-o operație pe o inimă inactivă, este conectată o circulație artificială a sângelui și atunci când funcționează, o regiune de by-pass este fixată.
 3. Luați un vas care va servi ca un șunt.
 4. O margine a vasului este conectată la aorta, iar cealaltă la artera coronară sub zona afectată.
 5. Verificați calitatea șuntului.
 6. Opriți dispozitivul de circulație artificială.
 7. Coaseți toracele.

Bypass coronarian în inimă

Corpurile de by-pass arterei coronare sunt o operație care implică operații complexe și prelungite. Majoritatea acestor operații sunt efectuate pe o inimă nefuncțională cu utilizarea unui sistem circulator artificial. Această metodă este considerată mai sigură și mai acceptabilă decât chirurgia deschisă la inimă, dar crește riscul complicațiilor. Utilizarea dispozitivului poate cauza astfel de reacții negative ale corpului:

 • edem pulmonar;
 • probleme hematologice;
 • embolismul rinichilor și vaselor din creier;
 • lipsa de oxigen pentru munca organelor.

coronarian bypass grafting

Operație by-pass aortocoronară pe o inimă de lucru

Avansarea aortocoronară fără circulație artificială permite evitarea complicațiilor cauzate de utilizarea unui dispozitiv medical. Operația pe inima bătătorie necesită cunoștințe profunde și pricepere de la chirurg. Deplasarea arterelor coronare se efectuează în condiții fiziologice pentru inimă, ceea ce reduce riscul de complicații postoperatorii, accelerează recuperarea și evacuarea pacientului din spital.

Bypass coronarian fără deschidere toracică

Operația endoscopică de by-pass cardiac se realizează fără a compromite integritatea toracelui. Aceste operațiuni sunt mai moderne și mai sigure și sunt comune în clinicile europene. După o astfel de operație, rana se vindecă rapid și corpul este restabilit. Esența metodei este de a efectua intervenții chirurgicale prin mici incizii în torace. Pentru a efectua o astfel de operație, este necesară o tehnică medicală specială care să permită o manipulare precisă în corpul uman.

Reabilitarea după intervenția by-pass cardiac

Vorbind despre: manevrarea inimii, ceea ce este, medicii afectează imediat momentul reabilitării, de care depinde rata de recuperare a pacientului.

Reabilitarea după by-pass cardiac implică un set de exerciții și activități:

 1. Exerciții de respirație. Efectuată din primele zile după operație. Exercițiile ajută la restabilirea funcției pulmonare.
 2. Activitatea fizică. Începeți cu câțiva pași în secție în timpul primelor zile postoperatorii și deveniți treptat mai complicat.
 3. Inhalarea cu ajutorul unui nebulizator cu adăugarea de bronhodilatatoare sau mucolitice.
 4. Tratamentul intravenos cu laser sau cu ozon.
 5. Diferite tipuri de masaj.
 6. Ultravonotrofia cu Pantovegin sau Lidase.
 7. Magnetoterapia pentru impactul asupra părților periferice.
 8. Băi carbonice uscate.

Corpurile de by-pass arterei coronare - perioada postoperatorie

După operația pe inimă, pacientul este monitorizat cu atenție timp de 2-3 luni. Pacientul poate rămâne în unitatea de terapie intensivă pentru primele 10 zile, ceea ce depinde de viteza de recuperare, bunăstarea și absența complicațiilor. În perioada în care anestezia este în vigoare, pacientul este fixat de membre pentru a evita mișcările bruscă periculoase. În primele ore după intervenția chirurgicală, pacientul poate respira cu ajutorul dispozitivului, care este oprit până la sfârșitul primei zile.

În spital, articulațiile sunt procesate zilnic și starea lor este monitorizată. O mică durere, roșeață și senzație de strângere a pielii la locul cusăturii sunt normale pentru această perioadă. Dacă intervenția chirurgicală de by-pass al arterei coronare a avut succes, atunci în ziua 7-8 pacientul este scos din suturi. Numai după aceea pacientului i se permite să facă duș. Pentru a facilita vindecarea oaselor sternului, pacientul este recomandat să poarte un corsete timp de șase luni, dormind în această perioadă este posibil numai pe spate.

coronare by-pass aortocoronar

Viața după intervenția by-pass coronariană

Atașarea coronariană prin bypass este considerată reușită dacă pacientul revine la modul obișnuit de viață după două luni.

Durata și calitatea vieții vor depinde de respectarea prescripției medicului:

 1. Luați medicamentele prescrise de un medic și nu faceți auto-medicamente.
 2. Nu fumați.
 3. Adere la dieta recomandată.
 4. După operația de manevră și apoi o dată pe an, se supune unui tratament într-un sanatoriu.
 5. Efectuați exercițiul fezabil, evitând supraîncărcarea.

Dieta după operația by-pass cardiac

În perioada postoperatorie, pacienții care au suferit grefe bypass arteriale coronare trebuie să monitorizeze cu atenție dieta lor. Pe acest factor depinde câți ani de viață pot trăi în continuare. Dieta trebuie să fie proiectată astfel încât să prevină apariția excesului de greutate și depunerea colesterolului dăunător pe pereții vaselor.

După intervenția chirurgicală, pacienții sunt sfătuiți să urmeze un astfel de sfat:

 1. Reduceți cantitatea de zahăr, înlocuind-o cu stevia.
 2. Produsele lactate trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi.
 3. Din brânzeturi este necesar să se acorde prioritate brânzeturilor dietetice și tofuului.
 4. Din carne, carne de soia, pui albi, curcan și carne de vită cu conținut scăzut de grăsimi sunt permise.
 5. Cerealele pot fi orice altceva decât manga și orez.
 6. În plus, utilizați ulei de pește.
 7. Din pește, puteți mânca pești cu conținut scăzut de grăsimi și uneori cu conținut mediu de grăsimi.
 8. De grăsimi, este de dorit să renunțe la toate uleiurile de măsline virgine, cu excepția celor vegetale, presate la rece.
 9. Se recomandă reducerea cantității de sare.
 10. Este util să consumați legume și fructe proaspete.

Meniul zilnic aproximativ

 1. mic dejun - omeletul de ou de la proteine ​​la aburit, salata din fructe și iaurtul degresat.
 2. Al doilea dejun - brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.
 3. prânz - Supă vegetariană cu pâine neagră uscată, tocană de legume.
 4. nosh - merele coapte.
 5. cină - Prăjituri din legume, pește compotat de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi sau carne de pasăre albă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 4