Menoragia ce este

Există o categorie de femei ale căror zile critice devin astfel în sensul literal al cuvântului. Aproximativ 30% din jumătatea de sex feminin a societății de vârstă reproductivă suferă de menoragie.

Ce este aceasta - menoragie?

Menoragia nu este altceva decât o afecțiune, principalul simptom al căruia este o pierdere mare de sânge în timpul menstruației, uneori depășind 90-100 ml. În acest caz, regularitatea ciclului se menține, dar sangerari menstruale poate fi însoțită de dureri în abdomen, slăbiciune, amețeală și leșin, dezvoltarea de anemie, înrăutățirea calității vieții femeilor, reducerea de handicap. De asemenea, simptomele menoragiei includ durata menstruației mai mult de 7 zile.

Menoragia la femei are o natură primară și secundară. În cazul menoragiilor primare, menstruația devine abundentă imediat după apariția lor. Secundar se dezvoltă după o perioadă lungă de cicluri de menstruație normală.

Cauzele menoragiei idiopatice

În cele mai multe cazuri, pentru a determina cauzele menoragiei și a vă prescrie un tratament, trebuie să faceți un examen medical. În primul rând, o examinare a colului uterin și a vaginului, precum și examinarea cu ultrasunete a organelor pelvine. Dacă nu sunt detectate patologii, se efectuează o serie de teste (fond hormonal, analiză endometrială, biopsie cervicală, histeroscopie, de asemenea coagulograma și testele de sânge biochimice). Menoragia nu trebuie lăsată fără atenție: nu numai că provoacă un mare inconvenient unei femei, dar poate fi, de asemenea, un simptom al unei boli grave. Deci, care sunt cauzele menoragiei:

  • tulburări hormonale (în mod obișnuit frecvente la adolescenți și la pacienții aflați la vârsta pre-vârstă);
  • boli ginecologice (miome uterin, polipi de col uterin, polipi endometriali, disfuncții ovariene, endometrioză etc.);
  • boli asociate cu coagularea sângelui;
  • probleme cu glanda tiroidă;
  • procese inflamatorii în organele pelvine;
  • boli de inimă, ficat și rinichi;
  • cancerul uterului sau al altor organe genitale;
  • utilizarea dispozitivului intrauterin ca mijloc de contracepție;
  • suprasolicitarea, stresul, creșterea activității fizice.

Infracțiunile de mai sus pot servi ca motiv nu numai pentru menoragie, ci pentru metroragie. Merită remarcat diferența lor, deoarece metroul, spre deosebire de menoragia, este o sângerare care nu are nimic de-a face cu menstruația și se caracterizează prin aciclicitatea sa.

Tratamentul menoragiei

Tratamentul menoragiei este selectat în funcție de cauza care a cauzat aceste tulburări. În cele mai multe cazuri, nu puteți face fără contraceptive hormonale, medicamente hemostatice și antiinflamatoare, care sunt prescrise individual de către medic. Pentru a restabili corpul după pierderi mari de sânge, se utilizează preparate care conțin fier. Se recomandă reducerea efortului fizic, încercarea de a evita situațiile stresante, mâncarea și odihna pe deplin.

Există, de asemenea, cazuri în care tratamentul medicamentos nu dă rezultate sau este impracticabil, tratamentul menoragiei cu remedii folcloriceapoi medici practica intervenția chirurgicală.

Multe femei sunt metode pentru tratamentul remedii populare menoragie cunoscute pe scară largă. Diferite plante medicinale și infuzii bine ajuta cu menstruatia abundenta: extract cretisoara, pratense Geranium, mușețel, proprietăți hemostatice prezintă urzică și pot fi utilizate sub formă de decocturi sau tampoanele. Cu toate acestea, nu se auto-medicate. Asigurați-vă că consultați un medic pentru a afla cauza acestei încălcări. Dacă menoragie cauzate de tulburări hormonale și alte procese patologice grave, medicina tradițională ar trebui să fie utilizat numai ca un adjuvant la medicament sau tratament chirurgical.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 41 = 44