Miere de miere de tei și contraindicații

Printre varietatea soiurilor de miere, teiul este unul dintre primele locuri onorabile. Caracteristica sa distinctivă este o culoare frumoasă de chihlimbar, o aromă bogată, cu o predominanță de miros de tei și un gust plăcut, cu o amărăciune ușoară, dar un gust de gust. Peste 400 de substanțe utile care compun compoziția, determină proprietățile terapeutice ale mierei de tei, dar are și contraindicații.

Proprietăți terapeutice ale mierei de tei

Acest produs apicol conține 39,27% levuloză, care este un zahăr natural vegetal și 36,05% glucoză, care hrănește țesutul cerebral și mușchiul. Mierea este incredibil de bogată în vitamine, minerale, enzime, aminoacizi etc. În plus față de prezența naturală a polenului de tei, există și albinele de jeleu regal, precum și un antibiotic natural din corpurile acestor insecte. El și enzimele, în special, diastaza, catalaza, invertaza, lipaza, peroxidaza, etc., îi conferă o valoare nutritivă ridicată și numeroase proprietăți medicinale.

Miere de tei caracterizat prin antimicrobiene, diaforetic, antipiretic, antiinflamator, expectorant, diuretic, coleretic vindecarea, rănilor, efect calmant, stimulator. Proprietățile utile ale mierei de tei dau baza aplicării acesteia pentru tratamentul unei varietăți de afecțiuni:

  1. Boli ale sistemului bronhopulmonar - diverse bronșite, laringite, traheite, angină, pneumonie, tuberculoză etc. În ultimul caz, recepția sa este combinată cu primirea laptelui de capră.
  2. Boli ale sistemului cardiovascular. Acest produs de albine îmbunătățește funcționarea mușchiului cardiac, reduce tensiunea arterială și colesterolul, îmbunătățește metabolismul.
  3. Boli ale tractului digestiv. Mierea sa dovedit eficientă în tratamentul gastritei și ulcerului la stomac. Stimularea separării bilei, îmbunătățește procesul de digestie a alimentelor și accelerează arderea grăsimilor și, prin urmare, poate fi utilizată în timpul pierderii în greutate. Este bine absorbit de corp.
  4. Boli ale SNC. Mierea îmbunătățește funcția creierului, ameliorează stresul, ameliorează stresul și insomnia. În ultimul caz, se recomandă să beți noaptea, amestecând într-un pahar de lapte cald.
  5. Proprietățile utile ale mierei de var pentru femei constau în prezența în ea a fitoestrogenilor - hormoni, asemănători în structură cu hormonii feminini. Utilizarea acestui produs de albine afectează în mod pozitiv contextul hormonal și este prevenirea îmbătrânirii precoce.
  6. Boli de piele. Med trateaza diverse ulcere, răni, răni, furuncule și așa mai departe. Acesta este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice pentru a îmbunătăți starea pielii, a scapa de celulita si vergeturi, tineret de reînnoire a epidermei.

Harm și contraindicații

Utilitatea mierei de tei și a proprietăților sale a fost deja spusă, dar merită să observați rău. În primul rând, este contraindicat la persoanele cu intoleranță la glucoză, care suferă de diateză alergică și diabet zaharat. Ca orice alt produs, utilizarea excesivă va face mai mult rău decât bine. Prin urmare, trebuie să-l utilizați cu moderație - nu mai mult de 100 ml pe zi și există un pic de zahăr, de băut ceai sau lapte, dar nu planta lichid prea fierbinte, deoarece elimină toate din valoarea sa de organism. Copiilor sub 3 ani nu li se recomandă să dea miere, pentru a nu provoca o reacție alergică, dar chiar și după această vârstă, produsul apiculturii este foarte dozat.

Tratamentul cu aerosoli cu extract de albine este contraindicat persoanelor care suferă de miocardită, insuficiență cardiacă, sângerări din tractul respirator, insuficiență a valvei cardiace. Și, bineînțeles, doar mierea adevărată ar trebui folosită pentru mâncare, ceea ce înseamnă că trebuie să fii capabil să o deosebești de un fals.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

31 − = 25