Mierea cu diabet zaharat

După cum știți, mierea este cea mai dulce mâncare pentru sănătate. Este bogat în vitamine și elemente vitale pentru corpul uman. Pe de altă parte, mierea conține glucoză și fructoză, iar aceste ingrediente sunt nedorite în meniul diabetic.

Pot folosi miere în diabet - recomandări medicilor

Opiniile endocrinologilor despre utilizarea mierei în diabetul zaharat diferă.

Împotriva folosirii mierei

Majoritatea medicilor tind să creadă că mierea nu ar trebui inclusă în dieta pacientului. Există o serie de motive bune pentru aceasta:

 1. Mierea pe 80% constă din glucoză, zaharoză și fructoză.
 2. Acest produs are foarte multe calorii.
 3. Mierea are o sarcină destul de mare pe ficat.
 4. Albinele sunt adesea hrănite cu zahăr, ceea ce crește în continuare cantitatea de glucoză din miere.

Nu este recomandat în special utilizarea mierei în diabetul de tip 2, precum și orice alimente care conțin zahăr.

Pentru utilizarea mierei

O minoritate de specialiști care cred că diabetul poate mânca miere, o justifică cu următoarele argumente:

 1. Mierea conține vitaminele B și vitamina C necesare pentru diabetici.
 2. Produsul conține fructoză mai naturală, netratată.
 3. Mierea este transformată în glicogen hepatic și afectează în mod semnificativ creșterea concentrației de zahăr din sânge decât alte dulciuri.

Mai mult decât atât, există chiar și o astfel de metodă ca apiterapia - utilizarea produselor apicole pentru tratarea diferitelor boli. În cadrul acestei metode, tratamentul cu diabet zaharat este practicat. Studiile pe termen lung în acest domeniu de medicină au arătat că utilizarea mierei în terapia complexă a diabetului zaharat are rezultate pozitive:

 • scăderea tensiunii arteriale;
 • nivelul hemoglobinei glicate scade;
 • metabolismul este accelerat;
 • îmbunătățește metabolismul.

Bineînțeles, chiar dacă luăm în considerare beneficiile mierei, diabeții trebuie să-și limiteze utilizarea. Doza maximă permisă este de 2 linguri pe zi. În acest caz, este necesar:

 • numără calorii în dietă;
 • monitorizarea concentrației zahărului în sânge;
 • să respecte un plan individual de alimentație;
 • calculați numărul de proteine, grăsimi și carbohidrați consumați.

Trebuie notat că o lingură de miere conține aproximativ 60 de calorii. Prin urmare, este mai bine să utilizați jumătate din doza zilnică din dimineața chiar în timpul micului dejun (de exemplu, cu ovăz). De asemenea, puteți mânca o lingură de miere pe stomacul gol și puteți bea un pahar de apă. Acesta va da forta si vivacitate pentru intreaga zi si va oferi organismului mineralele necesare. Restul de jumătate din doza zilnică de miere trebuie împărțită în 2 părți, prima dintre acestea consumându-se în timpul prânzului cu ceai sau perfuzie pe bază de plante. Ultima linguriță de miere trebuie consumată înainte de culcare.

Ce fel de miere pot avea cu diabetul?

Restricțiile restrictive privind alegerea unei varietăți de miere utilizate în diabet nu există, este o chestiune de gust personal. Singura regulă este că produsul trebuie să fie absolut natural și calitativ, ce miere este posibilă cu diabetul zaharatastfel încât mierea este mai bine să cumpere de la apicultori de încredere și conștiincios. Dacă acest lucru nu este posibil, verificați-vă singur mierea:

 1. Consistența produsului trebuie să fie omogenă, fără bulgări de zahăr. Uneori, vânzătorul pretinde că mierea este îndulcită. De fapt, albinele au fost hrănite cu zahăr și această miere de calitate slabă.
 2. Mierea ar trebui să aibă un miros specific amar.
 3. Mierea naturală nu pată dacă este o soluție de iod.
 4. De asemenea, mierea de înaltă calitate nu este colorată sub influența unui creion chimic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 40 = 45