simptome de obstrucție intestinală

Obstrucția intestinală acută și cronică este destul de des perturbată de populația modernă a planetei. Motivul pentru aceasta este ecologia săracă, o varietate de boli care dau complicații, alimente slabe, precum și slăbire în modă. Doar o mică parte din pacienții cu obstrucție intestinală a obținut-o din cauza traumei. Simptomele obstrucției intestinale acute și cronice variază, dar în același timp au o anumită asemănare în diferitele tipuri și tendințe ale acestei boli.

Principalele simptome ale obstrucției intestinale la adulți

Simptomele frecvente includ:

  • cramping durere, care are loc fără precursori în orice moment al zilei;
  • lipsa prelungită a scaunelor, precum și eliminarea dificilă a gazelor;
  • balonare, ducând la asimetria vizuală;
  • vărsături frecvente.

Valul simptomului cu obstrucție intestinală

Simptomul Valya se întâlnește cel mai adesea la persoanele cu această problemă. În acest caz, se observă balonare, ceea ce o face asimetrică. Umflarea poate fi observată prin ochi și determinată prin palpare.

Simptomul unui furtun cu obstrucție intestinală

Simptomul furtunului este peristaltismul intestinelor vizibile cu ochiul liber, i. reducerea lor la similitudinea mișcării valurilor. Acest lucru poate fi determinat și prin palpare, în care peristalitatea este întărită.

Simptomul lui Babuk

Pentru a detecta un simptom, pacientului i se administrează o clismă. Dacă nu există sânge în apa de spălare, palparea abdomenului este efectuată timp de 5 minute. Atunci când intussuscepția intestinului după cea de-a doua clismă, apa curge adesea cu un amestec de sânge.

Simptomul Sklyarov cu obstrucție intestinală

Simptomul lui Sklyarov poate fi auzit cu un stetoscop. În acest caz, este posibil să se distingă zgomotul unei stropi de apă, care este determinată deasupra buclelor intestinale.

Simptomul de Spasokukotsky-Williams cu obstrucție intestinală

Acest simptom este caracterizat de sunetul căderii picioarelor atunci când se ascultă în abdomenul inferior.

Simptomul lui Bailey cu obstrucție intestinală

Simptomul Bailey este o audiere clară cu un ritm stetoscop al bătăilor inimii în abdomenul inferior.

Simptomele obstrucției intestinale parțiale

Obstrucția intestinală parțială sau cronică se manifestă prin dureri de crampe dure ascuțite, care pot apărea la câteva ore după masă. Durerea apare de obicei în abdomenul inferior. De asemenea, pacienții se plâng de vărsături și epuizări periodice ale corpului, iar golirea intestinului nu se produce mult timp din cauza constipației obișnuite. Poate apărea adesea diaree, ceea ce îndepărtează toată forța de la pacient. În principiu, aceleași simptome sunt observate cu o formă acută de obstrucție intestinală.

În stadiile târzii ale bolii, pot exista vărsături (cu miros de scaun), ceea ce indică o întrerupere severă a motilității intestinale. În acest caz, poate fi adăugată peritonita, apoi voma persistă pacientul aproape continuu, iar pacientul nu se îmbolnăvește, dar există tot mai multe urgente la vărsături. simptom al valia cu obstrucție intestinalăScăderea și deshidratarea corpului în acest caz are loc în câteva ore. În această situație, trebuie să apelați imediat o ambulanță.

Simptomele clinice ale obstrucției intestinale cronice sunt modificări ale intestinului sub formă de blistere. Atunci când percuția (adică atingerea) se aud tampaniți (sunete asemănătoare unei lovituri de tambur).

Ca măsură preventivă a obstrucției intestinale, se poate sonda independent abdomenul pentru neoplasm, se poate monitoriza frecvența și tipul scaunului, precum și dieta corectă, fără a mânca sau a muri de foame pentru o lungă perioadă de timp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

15 − 13 =