oxolin unguent pentru stomatită

Formarea ulcerelor și a rănilor în cavitatea bucală, stomatită, este din diferite motive. Adesea această boală este provocată de o infecție virală, în special - herpesul. În astfel de cazuri, un stomatită este prescrisă cu un unguent oxolinic, care până în prezent este considerat agentul antiviral local cel mai eficient și sigur.

Tratamentul stomatitei ajuta unguentul oxolin?

Patologia descrisă a membranelor mucoase ale cavității bucale, cauzată de herpes sau de alți viruși, poate fi perfect tratată cu oxolin. Această substanță pătrunde în straturile profunde ale pielii, neutralizând celulele patogene. Astfel, unguentul oxolinic este eficient împotriva stomatitei virale, deoarece afectează cauzele bolii și nu numai simptomele acesteia.

În plus, medicamentul local are un efect protector asupra zonelor sănătoase ale membranelor mucoase, prevenind reapariția bolii.

Cum să aplicați unguent oksolinovuyu pentru stomatită?

Pentru a trata eroziunea sau ulcerul inflamat în cavitatea bucală, trebuie să cumpărați un unguent cu o concentrație de oxolin de 0,25%. Nu utilizați medicamentul cu un conținut mare de ingredient activ pentru a evita iritarea și reacțiile alergice, apariția efectelor secundare negative.

Metodă de aplicare a unguentului oxolinic pentru stomatită:

  1. Îndepărtați cu grijă crusta de pe suprafața buzelor, în interiorul obrajilor, gingiilor și palatului. Pentru a face acest lucru, utilizați o bilă de bumbac umezită în ulei de trandafir, cătină, vitamina A, E.
  2. Clătiți temeinic gura cu un decoct de gălbenele de gălbenele sau flori de musetel.
  3. Tratați răni cu o soluție antiseptică, de exemplu, Miramistine, Clorhexidina.
  4. Folosind un tampon de bumbac, aplicați un pic unguent oxolin pe fiecare rană, apucând 2-4 mm de zone adiacente.
  5. Repetați procedura de până la 4 ori pe zi timp de o săptămână.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

35 − = 27