Patologia endometrului

Diagnosticul patologiei endometrului uterului este foarte extins, incluzând modificări inflamatorii, supraexplorare excesivă a endometrului (hiperplazie, polipoză). Pentru fiecare patologie, semnele sale de patologie endometrială sunt caracteristice. În acest articol, vom examina cauzele, semnele, diagnosticul și tratamentul modificărilor patologice endometriale.

Patologia endometrială - cauze

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de patologie endometrială este hiperplazia, cauze care pot fi: tulburări endocrine, boli infecțioase și predispoziție ereditară. Esența acestei patologii este proliferarea patologică a vaselor mucoasei endometriale și moartea celulară întârziată, care ar trebui să aibă loc la sfârșitul ciclului menstrual. În cazul unei creșteri inegale a uterului mucus, această patologie a endometrului se numește polipoză.

Cauzele patologiei inflamatorii a endometrului sunt infecțiile, în special sexul (chlamydia, micoplasma, gonoreea la femei). Endometrita poate fi o consecință a avortului medical și a livrării complicate.

Patologia endometrială - simptome

Hiperplazia endometrului se manifestă clinic prin sângerare uterină, prelungirea sângerării menstruale și metroragie în timpul menopauzei. Tipurile de sângerare enumerate conduc la dezvoltarea pneumoniei cu deficiență de fier. Patologia endometrului și a sarcinii nu sunt întotdeauna compatibile. Astfel, proliferarea mucoasei uterine poate întrerupe implantarea embrionului și duce la infertilitate.

Endometrita poate fi manifestată prin secreții sukrovichnymi din uter, cu miros neplăcut, care sunt însoțite de simptome de intoxicare generală (slăbiciune generală, cefalee, febră).

Diagnosticul patologiei endometriale

Prima metodă de diagnostic este ultrasunetele cu senzor vaginal. Semnele ecografice ale patologiei endometrului sunt o îngroșare uniformă sau locală a endometrului. În diagnostic, un rol important îl joacă distrugerea cavității uterine cu examinarea ulterioară a conținutului cavității uterine. Examinarea histologică a endometrului permite determinarea tipului de hiperplazie (fibroasă, glandulară, glandulară fibroasă) și, de asemenea, determinarea prezenței celulelor atipice în materialul colectat. Histeroscopia este o metodă modernă și eficientă de diagnosticare a patologiei endometrului, care vă permite să vedeți creșterea mucoasei, dar și să îndepărtați cu exactitate polipul sau să tăiați stratul patologic (histerezectoscopie).

Trebuie remarcat faptul că patologia endometrului la femeile aflate în postmenopauză reprezintă o amenințare la adresa dezvoltării neoplasmelor maligne ale uterului.

Patologia endometrului - tratament

În tratamentul patologiei endometriale se disting metodele conservatoare și operaționale. Terapia hormonală include terapia hormonală. În cazul endometrului este indicată o terapie antibacteriană și detoxifiere adecvată. Printre metodele chirurgicale se remarcă chiuretajul medical-diagnostice, histerezectoscopia și îndepărtarea uterului. Tratamentul-diagnosticul de chiuretaj este utilizat în cazul patologia polipului endometrialsângerare uterină. Scopul său principal este de a opri sângerarea și de a lua biomaterial pentru cercetare. Histeteroresectoscopia vă permite să îndepărtați cu atenție stratul patologic al endometrului și polipilor. Dacă un număr mare de celule atipice este detectat în timpul examinării pathohistologice, atunci pacientului i se recomandă o extirpare a uterului.

Am examinat posibile soiuri de modificări patologice în endometru, diagnosticul și tratamentul acestora. Pentru a preveni progresul procesului patologic, examenele preventive din cadrul ginecologului sunt foarte importante.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

41 − 35 =