Picături liniștitoare

Picăturile reprezintă una dintre cele mai comune forme de eliberare a medicamentelor care pot ameliora tensiunea nervoasă și pot evita consecințele negative ale sănătății unei situații stresante. Avantajele sedativelor în picături pot fi atribuite faptului că sunt administrate în doze mici și sunt de obicei mai rapide decât comprimatele. Cea mai importantă dintre posibilele dezavantaje ale unor astfel de medicamente este aceea că o parte semnificativă a acestor medicamente sunt alcoolice, ceea ce limitează posibilitatea utilizării lor.

Picături de plante calmante

Remedii pe bază de plante populare și eficiente:

 1. Tinctura de mamă. Are un efect sedativ ușor. Ajută la lupta cu excitabilitate crescută, anxietate, contribuie la normalizarea somnului.
 2. Tinctura bujorului. Un medicament sedativ ușor și hipnotic care are un efect sedativ general și un efect benefic asupra metabolismului.
 3. Gerbion. Un preparat complex pe bază de plante, care include valerian, conuri de hamei, ulei de mentă și melisă. Are un efect de relaxare, atât asupra sistemului nervos central cât și asupra sistemului nervos autonom. Ajută la normalizarea somnului.
 4. Florason. Constă din extracte de mumă, valeriană, bujor, hamei, păducel, mentă și oregano. Medicamentul are un efect stabilizator asupra sistemului nervos și are un efect hipnotic.
 5. Nott. Aceste picături sedative se referă la remedii homeopate. Compoziția include extracte de ovăz, musetel, arbore de cafea, valerian zinc. Medicamentul este recomandat pentru utilizare în iritabilitate, anxietate, temeri, tulburări de somn și pentru a îmbunătăți atenția.

Picături liniștitoare cu fenobarbital

Astfel de medicamente sunt de obicei complexe și includ:

 • fenobarbital;
 • etil bromizovalerianat;
 • diverse extracte de plante.

Aceste picături sedative sunt utilizate pentru neuroni, Agenți de calmare în picăturistres, anxietate, dureri de cap. În plus, de regulă, ele afectează mușchiul cardiac, reduc frecvența contracțiilor și ameliorează spasmele vaselor. Acesta este motivul pentru care ele sunt adesea menționate nu ca fiind liniștitoare, ci în calitate de inimă. Cele mai frecvente medicamente din această categorie sunt:

 • valokordin;
 • Corvalol;
 • Barboval;
 • Valokormid;
 • Valosedan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

5 + 4 =