picioarele dislocate

Orice mișcare ciudată poate duce la răniri. Dar cum de a defini ceea ce se obține un fel de daune, deoarece semnele de suprasolicitare, vătămare, ruptură de tendon, fractură și dislocare a piciorului sunt similare, mai ales la etapa inițială.

Simptomele dislocării piciorului

Piciorul este format din 26 de oase, deci există trăsături în manifestările de dislocare a fiecăruia dintre aceste oase. Mai mult, acest tip de prejudiciu variază în funcție de gradul de deplasare: pentru dislocare incompletă suprafețe (subluxație) articulare sunt in contact, iar complet - sunt divergente. Semnele comune pentru orice dislocare a piciorului:

 • durere severă, cu compresie de terminații nervoase - amorțeală;
 • articulația este răsucită nefiresc;
 • a format rapid o umflătură destul de extinsă;
 • mobilitatea limitată a membrelor, până la imobilizarea completă.

Pentru a clarifica diagnosticul, se efectuează de obicei o examinare cu raze X pentru a exclude fracturarea sau ruperea țesuturilor din os.

Primul ajutor cu un picior dislocat

Fiecare persoană adultă trebuie să știe ce să facă dacă are loc o dislocare a piciorului. Algoritmul de acțiune în caz de vătămare este următorul:

 1. Pentru a fixa membrele. În acest caz, victima ar trebui să fie în poziție orizontală. Dacă nu aveți o pneu la îndemână, puteți utiliza o placă, un stick mare etc.
 2. Aplicați gheață uscată sau o sticlă cu apă rece la îmbinare.
 3. Sunați la un serviciu de ambulanță. În acest caz, lucrătorii medicali vor face o injecție anestezică și vor fi luați la un spital. În cazul în care apelul de urgență nu este posibil, atunci puteți drop off centru de trauma victimei într-o poziție orizontală, având grijă să nu atingă nivelul membrelor fix.

Atenție vă rog! Nu încercați să remediați singur dislocarea. Îngrijirea necalificată poate agrava o vătămare. La toate celelalte lucruri, țesutul moale din jur este deteriorat.

Cum se trateaza picioarele dislocate?

Tratamentul unei dislocări a piciorului este un proces scurt. O mică dislocare este efectuată manual de către un specialist. Cu o deplasare gravă, sunt implicate dispozitive speciale, iar anestezia locală sau spasmologia pot fi utilizate. Bandajul elastic, lung sau gips este de obicei impus timp de 3 săptămâni, în timp ce este de dorit să se respecte odihna de pat. Sunt recomandate comprese și unguente antiinflamatoare. În timpul perioadei de recuperare, este prescris un masaj. De asemenea, se recomandă protejarea membrelor deteriorate de supraîncălzire, răcire, activitate fizică.

Unguent cu dislocarea picioarelor

Întrebarea, ce să smulgă locul deteriorat la o luxație a piciorului sau a piciorului este extrem de importantă. La urma urmei, medicamentele moderne scurtează perioada de tratament și recuperare. În primele zile după rănire, este de dorit să se utilizeze geluri anestezice. Câteva zile mai târziu se utilizează alifii hiperemic și antiinflamator.

Cele mai populare sunt următoarele produse farmaceutice:

 1. unguent Lidokoin conține în compoziția sa lidocaină și alte componente active. În leziuni acute pot fi aplicate în mod repetat pe tot parcursul zilei.
 2. Venoturon gel, ingredient activ în care este rutozidul, elimină umflarea țesuturilor, slăbește senzațiile dureroase.
 3. Ulei de masaj cântări conține în compoziția substanțelor vegetale. Se utilizează mai multe tipuri de ulei Vesima, care sunt folosite pentru a anestezia, a elimina umflarea și unguent cu dislocarea picioarelorreduce inflamația.
 4. Substanța activă conținută în unguent Bystrumgel, - ketoprofen. Bystrumgel este indicat pentru leziuni traumatice ale articulațiilor, ligamentelor, tendoanelor.
 5. Voltaren Emulgel, pe baza diclofenacului utilizat pentru diferite leziuni ale membrelor, inclusiv cu dislocări.

ketonal, Gel Fastum și Nase gel au efect analgezic și ușurează perfect inflamația țesuturilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 3 =