pirogen în ginecologie

Agentul imunostimulant Pyrogenal este utilizat în diverse domenii de practică medicală, inclusiv în ginecologie, datorită multifuncționalității acțiunii sale.

Acest medicament activează sistemele hipotalamo-hipofizare, reticuloendoteliale și fibrinolitice, afectează centrele de termoreglare a hipotalamusului.

Aplicarea produselor pirogenice

Medicamentul se utilizează în ginecologie sub formă de supozitoare și o soluție pentru preparate injectabile cu procese infertilitate inferioară și inflamație în apendicele uterului; ca terapie nespecifică pentru infecția cu papilomavirus. Potrivit multor femei după aplicarea Pirogenului, ei au avut în curând o sarcină mult așteptată.

În plus, Pyrogenal este folosit ca un mijloc de piroterapie. De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a provoca infecții latente la femei. În acest caz, creșterea temperaturii corpului, medicamentul provoacă o exacerbare a infecțiilor sexuale existente și facilitează detectarea lor în materialul bacteriologic studiat. Acest lucru este destul de obișnuit în practica medicală.

Când nu se poate utiliza Pyrogenal?

Nu utilizați remedia dacă corpul pacientului nu poate răspunde în mod adecvat la acesta; în timpul perioadei de purtare a copilului și al hrănirii cu lapte matern; în condiții de febră acută; cu deficit de rinichi, inimă, sistem hepatobiliar; diverse boli autoimune, boli de sânge.

Dacă există un istoric al sindromului de convulsii, Pyrogenal se utilizează numai împreună cu medicamente anticonvulsivante.

Efectele secundare ale pirogenului

Medicamentul își arată efectele secundare, de regulă, numai dacă există o supradoză a acestuia sau sunt încălcate cerințele pentru utilizarea sa. Efectele secundare sunt exprimate într-o creștere critică a temperaturii, frisoane, dureri la nivelul spatelui și articulațiilor, vărsături, cefalee. Aceste simptome dispar de obicei dupa 6-8 ore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

67 − 63 =