Pot să fac baie cu frig?

Unii medici recomandă cu insistență să se abțină de la băile pentru răceli. Alții recomandă procedurile de apă ca fiind una dintre metodele de tratare a bolii. Pot să fac o baie cu o răceală și cum afectează acest lucru organismul? Să ne dăm seama.

Băile sunt bune pentru răceli?

Puteți lua băi pentru răceală. Ele au un efect benefic asupra organismului, ameliorează oboseala și durerile musculare. Deosebit de util va fi o astfel de procedură în cazul în care apa este adăugată de sare de mare, diverse uleiuri esențiale sau plante medicinale (aceasta poate fi musetel de farmacie, salvie, șoricel). Ajută bine în prezența bronșitei sau traheitei, deoarece contribuie la separarea activă a sputei.

Aveți febră mare? Este posibil să luați o baie fierbinte în caz de frig? Dacă temperatura corpului este mai mare de 38,5 ° C, este mai bine să vă abțineți de la procedura de apă. De asemenea, baia nu va fi utilă atunci când pacientul are:

  • afecțiuni circulatorii;
  • sare de presiune;
  • hipotensiune arterială sau hipertensiune;
  • dureri de cap severe.

Dacă întrebați medicii dacă puteți să vă faceți o baie în timpul unei răceli, dacă aveți orice boli ale sistemului cardiovascular, răspunsul va fi negativ. În acest caz, procedura poate provoca apariția complicațiilor.

Cum sa faci o baie pentru frig?

Chiar dacă puteți face o baie cu o răceală, trebuie să o faceți corect, astfel încât procedura să nu fie în detrimentul. Nu vă spălați în apă foarte fierbinte. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade. Încălcarea acestui fapt Pot să mă plimb în timpul frigului? regulile pot exacerba simptomele bolii. Este mai bine să faceți o baie seara. Imediat după finalizarea procedurii, trebuie să beți ceai sau lapte cald cu miere, apoi să mergeți la culcare, purtând șosete calde.

Îți place să stai mult timp în apă? Dar este posibil să stați în baie mult timp pentru o răceală? Deoarece corpul tău este slăbit, ar trebui să-ți limitezi șederea în baie. Umiditatea foarte ridicată poate afecta negativ starea pacientului, datorită faptului că în nasofaringe și laringe crește producția de mucus. Din acest motiv, după ce ați luat o baie, tusea și nasul curgător vor fi foarte agravate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

63 − = 59