proprietăți ale ceaiului verde

Proprietățile de ceai verde pot fi caracterizate ca fiind contradictorii: pentru unii oameni este un panaceu pentru boala reala, dar pentru alții - o băutură care exacerbeaza boli. Faptul că ceaiul verde suferă o prelucrare minimă, motiv pentru care efectul său asupra organismului este îmbunătățită (în comparație cu alte tipuri de ceai), și de aceea proprietățile sale sunt favorabile pentru unii și alții sunt contraindicate.

Proprietăți utile ale ceaiului verde

Împărțirea proprietăților de ceai pe „util“ și „dăunător“ ideea ușor deformată a acesteia: ceai verde în sine nu este dăunătoare, se activează numai anumite procese din organism, care sunt potrivite pentru o singură persoană, dar nu și pentru alții. De aceea, evaluarea proprietăților ceaiului trebuie să decurgă din caracteristicile individuale ale organismului.

Proprietăți terapeutice ale ceaiului verde pentru imunitate

Această băutură conține o cantitate mare de vitamina C, din cauza a ceea ce este util să bei în timpul răcirii. Ceaiul verde conține, de asemenea, un număr mare de catechine - taninuri, care au un efect benefic asupra țesutului. Datorită acestora, ceaiul are un efect antimicrobian: coccoidele, dizenteria și bacteriile tiphoparathyfoid sunt deosebit de sensibile la acesta.

Proprietăți de vindecare a ceaiului verde pentru sistemele nervoase și cardiovasculare

Această băutură conține o cantitate mare de cofeină și tanin, care tonifică vasele. De asemenea, conține multe vitamine B care normalizează activitatea sistemului nervos. Vitamina B3 ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, datorită stimularea producției de celule roșii din sânge, ceea ce face ceai este de ajutor pentru ateroscleroza. Proprietățile de ceai verde se manifestă în controlul presiunii: frunzele de ceai slab ajută la scăderea tensiunii arteriale, și ceai tare, dimpotrivă, crește. De asemenea, la nivelul tensiunii arteriale este influențată de substanțele conținute în ceai verde: se referă la taninul și cafeină, precum și alți reprezentanți ai alcaloizi - teofilina și teobromina, care dilată vasele de sânge.

Proprietățile ceaiului verde chinez pentru piele

În primul rând, proprietățile diuretice ale ceaiului verde ajută la accelerarea metabolismului, astfel încât procesele de actualizare să fie mai rapide. Și în al doilea rând, această băutură este benefic pentru activitatea intestine: pentru diaree preparată ceai puternic - asa ca va ajuta ucide bacteriile dăunătoare, și constipație bea ceai verde slab preparată - accelerează motilitatea intestinală, ceea ce contribuie la normalizarea tranzitului intestinal. Toată lumea știe că flasc de culoare, nesănătoasă a pielii în absența bolii sugerează că intestin o mulțime de toxine, din care ajută, de asemenea, pentru a scăpa de ceai verde. În al treilea rând, frunzele acestei băuturi sunt bogate în vitamina E, care ajută pielea să-și mențină elasticitatea de mulți ani. Extractul de ceai verde are aceleași proprietăți ca și băutura (din extract sunt mai pronunțate datorită concentrării), datorită căruia poate fi văzută ca o parte din produse naturale cosmetice pentru piele.

Proprietăți dăunătoare ale ceaiului verde

Acest ceai este contraindicat la persoanele cu afecțiuni renale datorate acțiunii diuretice. De asemenea, nu se recomandă utilizarea într-o formă puternic preparată pentru boli de inimă, ulcer al stomacului și al duodenului.

Datorită conținutului de iod, această băutură nu este recomandată pentru anumite boli ale sistemului endocrin (tiroidită, tirotoxicoză, etc.).

Din cauza conținutului de cafeină, băutura nu este recomandată persoanelor cu aritmie, nevroză pronunțată și insomnie constantă.

Ce ceai verde sa alegi?

  1. Proprietățile ceaiului verde cu iasomie. Ceaiul chinezesc deosebit de util, cu adăugarea de iasomie: deci, pe lângă proprietățile caracteristice ale frunzelor de ceai, băutura apare nouă: iasomia este cunoscută ca Proprietăți utile ale ceaiului verdeafrodisiac feminin, care este benefic pentru tratamentul frigidității și, de asemenea, stimulează suplimentar sistemul nervos.
  2. Proprietăți utile ale ceaiului verde ceai oolong. Acest ceai conține multe substanțe benefice care sunt benefice pentru organism, dar efectul cel mai pronunțat este arderea și excreția grăsimilor, ceea ce face utilă consumarea de către persoanele cu exces de greutate.
  3. Proprietățile ceaiului verde uzbec. Acest ceai ajută la digerarea alimentelor grase, deci ar trebui să fie beat pentru cei care suferă de boli gastro-intestinale și au o fermentație insuficientă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 7 = 3