Reticulocitele sunt ridicate

reticulocite - nu cele mai cunoscute, dar jucând un rol important în funcționarea normală a componentei corpului de sânge. Aceste particule nu sunt formate complet de tinere forme de celule roșii din sânge. Văzând în analiză că reticulocitele sunt crescute, nu este întotdeauna necesar să se experimenteze. Și totuși, uneori, acest fenomen poate indica cu adevărat probleme serioase de sănătate.

Motive pentru o creștere a reticulocitelor la un adult

Ca toate particulele de sânge, reticulocitele au o anumită normă. În sângele unui adult sănătos, aceste componente nu trebuie să fie mai mari de 0,2-1,2% din numărul total de eritrocite. Reticulocitele îndeplinesc o misiune foarte importantă, furnizând oxigen țesuturilor și organelor. Privind la cantitatea acestor constituenți de sânge, un specialist poate determina cât de repede măduva osoasă produce celule roșii din sânge.

O creștere accentuată a fracțiunii de reticulocite imature demonstrează capacitatea regenerativă a măduvei osoase. Prin urmare, numărul de analize asupra celulelor sanguine sunt atribuite pentru a evalua starea după transplantul de măduvă osoasă, precum și reacții la tratamentul cu acid folic, vitamina B12, fier.

Reticulocitele crescute în sânge sunt observate cu pierdere severă de sânge (inclusiv secreții) și semnal despre astfel de boli:

  • hemoliza;
  • malarie;
  • metastaze la nivelul oaselor;
  • talasemie;
  • policitemia;
  • hipoxie;
  • tumori ale măduvei osoase;
  • postul de oxigen în formă acută;
  • anemie hemolitică;
  • inflamație.

La mulți pacienți, reticulocitele cresc cu utilizarea de medicamente antipiretice, corticotropină, levodopa, eritropoietină.

Specialiștii au reușit să afle că cantitatea de globule roșii din sânge care nu a fost complet formată în sânge crește la fumători și la fumători Reticulocitele sunt ridicatefemeile însărcinate. Probabilitatea depășirii normei reticulocitelor va fi destul de ridicată dacă luăm o analiză de la o persoană care tocmai a înviat la înălțime.

Tratamentul unui număr crescut de reticulocite

Pentru a aloca tratament eficient, trebuie să efectuați un studiu și să determinați exact ce este cauza unei creșteri accentuate a numărului de reticulocite. Dupa stabilirea diagnosticului, preparatul se realizeaza in primul rand - starea pacientului este stabilizata: daca este necesar, el este prescris analgezice, detoxifiere sau plasmafereza este prescrisa. Doar după ce este prescris tratamentul etiologic și patogenetic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 51 = 60