rinofaringita acută

Introducerea unei combinații de rinita si faringita, faringită acută primele răcelilor mesager sau alergii. Astfel, mucoasa inflamată a peretelui posterior al nasului și gâtului, care determină senzațiile specifice pe care le vedem în mod normal, ca „mâncărimi la nivelul nasului“ si „gâdilă în gât.“

Tipuri de rinofaringita

Boala este denumită și faringită. Inflamația membranelor mucoase reprezintă o reacție neuroreflexă a țesuturilor la bacterii, viruși sau alergeni. La rândul său distinge rinofaringite acute bacteriene și virale, alergice și care deranjează persoanele cu alergii la plante perioada de înflorire. Aceste două tipuri sunt cele mai frecvente.

Cauze ale rinofaringitei

O persoană se răcește din cauza hipotermiei, ceea ce reduce funcțiile de protecție ale corpului, făcându-l vulnerabil la microbi și viruși. Cei care in primul rand afecteaza tractul respirator, și rinofaringita catarală acută - cea mai frecventă combinație de inflamație a gâtului și a nasului. De exemplu, faringita în sine este extrem de rară, la fel ca și rinita fără durere în gât.

Prima lovitură pentru tine poate avea un nas sau un faringe, deși cel mai adesea arderea, uscarea și transpirația se simt în același timp.

Cum se manifestă rinofaringita?

În primele zile ale bolii există:

  • uscaciunea nasului;
  • Persecuția în gât;
  • arderea în nasofaringe.

După examinare, se poate observa că peretele din spate al gâtului se umflă și devine roșu (acest lucru poate fi văzut chiar și în fața oglinzii).

Într-o zi, faringe începe să dureze; există descărcare lichidă din nas, care după 4 - 5 zile devine purulentă (rinofaringita acută purulentă). Aceasta indică punctul culminant al bolii, după care o persoană începe să se recupereze.

De asemenea, boala este însoțită de strănutul constant și de mirosul afectat al mirosului (până la anosmia temporară); poate exista un zgomot în urechile tale. Ganglionii limfatici pe gat si occiput cresc usor. În primele zile, se observă dureri la cap și lacrimare.

Temperatura nu creste peste 37,5 ° C

Tratamentul rinofaringitei acute

Pentru a combate răceala obișnuită este util să-și îngroape nasul în ulei de bani pentru a extrage din plante medicinale, în special - cu eucalipt și mentă.

Gâtul este clătit cu o soluție de sodă, dar poate provoca iritarea mucoasei, deoarece nu se potrivește cu toată lumea. Iod într-un astfel de instrument este mai bine să nu adăugați - din nou se usucă din greu. Ajută la ameliorarea senzației de arsură în gâtul bulionului de musetel sau a apei calde, cu câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Pentru a trata rinofaringita acută, după cum arată experiența, aceasta este eficientă cu ajutorul apei minerale Borzhomi: se fac inhalări cu ea. Gaze ar trebui eliberate, iar apa în sine este ușor încălzită.

Rinofaringita acută în timpul sarcinii

Pentru femeile aflate în situație, chiar și o astfel de boală inofensivă, ca un nas curbat, poate fi periculoasă. De aceea, în cazul în care mama este diagnosticată cu o rinofaringită acută, aceasta trebuie tratată numai cu aprobarea medicului. După cum se știe, în timpul sarcinii tratamentul cu rinofaringită acutăLista medicamentelor și ierburilor sigure este minimizată.

Astfel, pentru a elimina durerea din gât, sunt potrivite erupțiile de mușețel și salvie; mâncând gâtul cu propolis. Utilizați băuturi abundente abundente și odihnă în pat. Din alimentele sărate și acide este necesar să refuzați și, de asemenea, să încărcați mai puțin corzile vocale.

Nasul poate fi spălat cu apă sărată, dar picăturile vasoconstrictive sunt contraindicate.

Merită să ne amintim despre acest fenomen, cum ar fi rinita femeilor însărcinate, care este reacția vaselor de sânge la modificările hormonale din organism. Acesta diferă de rinofaringită prin absența durerii în gât și a tuturor celorlalte simptome, cu excepția nasului înfundat și a secreției limpezi. În general, femeia se simte bine. Această afecțiune survine după naștere și nu este tratată: este posibil să eliminați din nou simptomele prin spălarea nasului cu apă sărată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 42 = 48