roseola simptome

Diferitele infecții din copilărie afectează adesea adulții, în special în absența imunității la astfel de boli. Una dintre aceste patologii este roseola - simptomele sunt foarte asemănătoare cu infecția rubeolei sau cu o reacție alergică, deci este dificil să stabiliți imediat un diagnostic precis.

Rozul roz la adulți

Acest fenomen este destul de rar și apare numai în cazul leziunilor autoimune severe. Faptul este că agentul cauzal al bolii este virusurile herpes din grupurile 6 și 7. La persoanele de vârsta adultă, acestea cauzează, de obicei, sindromul oboselii cronice, și nu aspectul de pete pe corp.

Dacă diagnosticul este încă confirmat, atunci la adulți simptomele de roseola sunt următoarele:

  • o creștere accentuată a temperaturii corpului până la indicatorii subfungi;
  • stare febrilă, dureri la nivelul articulațiilor;
  • apariția de erupții pe corp sub formă de pete rotunde roz, uneori cu o margine roșie (după 4 zile);
  • lărgirea ganglionilor limfatici submandibulari.

În câteva zile temperatura este normalizată, iar erupția dispare singură.

Simptomele de roseola sifilitică

Boala, provocată de infecția venerală în cauză, apare adulților destul de des, în special cu stilul de viață adecvat și actul sexual promiscuu.

În acest caz roseola sifilistică are trei etape ale manifestărilor clinice:

  1. În prima etapă apar chanceri în unele părți ale corpului - mici leziuni ulceroase cu un centru solid la bază. Ele apar în zonele în care virusul a intrat în organism, de obicei în organele genitale, în jurul rectului sau al cavității bucale.
  2. A doua etapă este caracterizată de o diminuare parțială a simptomelor, deoarece chancrele dispar treptat pe cont propriu (după 20-50 roseola rozzile). După 55-60 de zile, există semne de roseolă - roz pal, mici plasturi pe membrele și trunchiul. Erupțiile cutanate au o localizare haotică, nu sunt predispuse la fuziunea elementelor, progresează rapid (10-15 pete apar la fiecare 24 de ore timp de 9-10 zile).
  3. A treia etapă a roseolei sifilitice este însoțită de întunecarea unor noi creșteri, cu o culoare maro sau maro-galben. Petele sunt acoperite cu o crustă tare, care în cele din urmă începe să se prăbușească și să se îndepărteze. În interior, există o suprafață a pielii ulcerate, adesea cu elemente de descărcare purulentă și semne evidente de necroză (umezire) a țesuturilor moi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 1 = 3