ruptura de hymenHymenul este un fel de fold care blochează intrarea în vagin. Se formează din membrana mucoasă, precum și din țesuturile conjunctive. Această pliu separă organele genitale interne de cele externe. Acționează ca o barieră care protejează împotriva infecțiilor.

Când și cum se rupe hameiul?

Încălcarea integrității acestui pliu, în majoritatea cazurilor apare în timpul primului contact sexual. În plus, în alte cazuri, este posibilă ruperea hameiului (sau deflorării):

  • în timpul mângâirilor intime folosind jucării sexuale sau degete;
  • cu inserarea inexactă a tampoanelor;
  • atunci când se masturbează;
  • cu o examinare ginecologică (fecioara trebuie să informeze medicul că nu are relații sexuale);
  • cu eroziune prea activă a fetelor în copilăria timpurie.

La practicarea dansului, deflorarea sportului nu se poate întâmpla.

După ruperea splinului, poate apărea o ușoară sângerare. De obicei, este nesemnificativă, iar la unele femei poate fi complet absent. Navele se micșorează rapid, ceea ce exclude sângerarea gravă.

Însuși procesul de deflorare este însoțit de durere. Gradul său depinde de caracteristicile individuale. Se întâmplă că actul sexual este imposibil din cauza durerii severe. În acest caz, merită consultat cu un ginecolog, deoarece uneori structura scuipatului este de așa natură încât deflorarea necesită intervenție medicală.

După ruperea hemenului pentru câteva zile se vindecă. În acest moment, sunt posibile senzații neplăcute în perineu. Aceasta se datorează inflamației ușoare a rănilor, care se formează ca rezultat al deflorării.

De obicei, deteriorarea integrității pleavelui apare în mai multe locuri. Marginile se vindecă treptat, iar în zonele de rană există crestături. cum ruptura hameiuluiDupă ruperea scuipaturii, se arată mai întâi, ca petalele, mai târziu se aseamănă cu papile mici. După 2 săptămâni, este imposibil să distingem canelurile naturale de rănile vindecate. Acest lucru se poate face numai cu ajutorul echipamentelor speciale care sunt disponibile experților medico-legale.

Viața sexuală este optimă pentru a începe după aproximativ 18 ani, când corpul este deja format și pregătit pentru viitoarele schimbări. Se crede că, odată cu epoca spitalei, își pierde oarecum elasticitatea și poate provoca o creștere a durerii. Cu toate acestea, acest lucru este nesemnificativ, iar medicii nu pun limite superioare de vârstă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

33 − 24 =