sanation în ginecologie

În ginecologie, se folosește adesea termenul de "sanationare a tractului genital". Care este sanatia organelor sexuale? Termenul înseamnă un set de măsuri care vizează curățarea (translația literală) a organului și îndepărtarea țesuturilor neviabile și îmbunătățirea corpului. Destul de des în ginecologie poate avea nevoie de reajustare a organelor genitale - aceasta include, de asemenea, sanitare prenatale, reabilitarea a organelor genitale inainte de interventia chirurgicala, a uterului dupa un avort spontan sanitație.

Când se sanitează organele genitale?

Salubritatea tractului genital poate fi efectuată atât în ​​scopuri preventive, cât și terapeutice. Sanitare cu scop preventiv:

  • în ajunul nașterii;
  • se efectuează salubritate preventivă și cu pesar, care sunt puse în scopul prevenirii nașterii premature;
  • de asemenea, sanationarea se efectuează în ajunul intervențiilor chirurgicale asupra uterului;
  • sanarea colului uterin este efectuată înainte de căuterizarea eroziunii.

Cu un scop terapeutic, se efectuează o reparație atunci când se identifică un patogen în frotiu, care provoacă sau poate provoca inflamarea organelor genitale.

Cum se face o salvare a vaginului?

Pentru a începe salvarea vaginului, este necesar să faceți un frotiu vaginal și, în funcție de rezultatele acestuia, să prescrieți preparatele adecvate.

Cel mai adesea utilizate pentru tablete de dezinfectare vaginale și lumânări cu antibiotice, medicamente antifungice sau pritivoprotozoynymi (pentru a face față cu cele mai simple). Mai puțin frecvent pentru reajustare dusurile vaginale folosind o soluție antiseptică (permanganat de potasiu protargola, hlorfilipta, dekasana) timp de 10 zile. Preparatele pentru salubrizarea vaginului, în special pentru refacerea microflorei sale normale, pot fi de asemenea utilizate ca tampoane vaginale.

  1. Când infecția bacteriană este utilizată pentru preparate antiseptice si antibacteriene vaginale, de exemplu, Hexicon, Polygynax, Betadina.
  2. Pentru salvarea vaginului cu afte salubrizarea organelor genitaleutilizați lumânări cu medicamente antifungice - Pimafucin, Fluconazol, Livarol, Ketoconazol.
  3. Pentru combaterea protozoarelor se folosesc lumanari care contin Metronidazol, Tinidazol, Clindamycin, Klion-D, Ornidazole.
  4. Pentru reajustare vaginale pot fi folosite si medicamente care refac microflora normală și care conțin lactobacili și bifidobacterii - soluție Lactobacterin și Bifidumbacterin pentru tampoane vaginale. De remedii folk, utilizați decoctions de musetel, calendula, care au un efect anti-inflamator pentru douching.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 1 = 2