Scorțișoară cu diabet zaharat

Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip II de diabet, trebuie să monitorizeze în mod constant nivelul zahărului (glucozei) în sânge, precum și ține evidența aportului caloric. Scorțișoara se potrivește perfect cu ambele sarcini și este adecvată pentru tratamentul complex al diabetului, fără a perturba metabolismul și metabolismul.

Cum să luați scorțișoară în diabet?

Acest condiment poate fi utilizat în scopul propus - adăugați-l la diverse feluri de mâncare și produse de patiserie. Este adevărat că merită să ne amintim că produsele din făină trebuie făcute cu o cantitate minimă de zahăr și, de preferință, făină integrală de grâu sau de secară.

În plus, utilizarea scorțișoară în diabet zaharat este foarte eficientă în compoziția băuturilor calde și reci. Calitățile sale de gust vă permit să adăugați spiciness la ceai, cafea, compot și chiar și un nectar. Nu este necesar să utilizați scorțișoară, puteți lăsa pur și simplu scorțișoara de scorțișoară în băutura dvs. preferată.

Tratamentul preferențial al diabetului de scorțișoară necesită prepararea de produse speciale și tincturi cu utilizarea simultană a medicamentelor și a dietei.

Rețete cu scorțișoară în diabetul zaharat de tip 2

  1. Ceai cu scorțișoară. Pentru a obține această băutură gustoase și sănătoase să fie amestecate într-un pahar cu un volum standard de o linguriță de condimente măcinate cu două lingurițe de miere, mai bine decât lichid. Apoi se toarnă amestecul trebuie să fie apă caldă, dar nu fierbe, astfel ca mierea își pierde calitățile folositoare atunci când sunt încălzite la o temperatură de peste 60 de grade Celsius. După ce soluția este perfuzată timp de 30-35 de minute, aceasta trebuie pusă în frigider timp de 12 ore. Gătitul se recomandă seara să bea jumătate din paharul de ceai primit dimineața, înainte de micul dejun, iar jumătatea rămasă - chiar înainte de culcare. Pentru a îmbunătăți gustul, soluția poate fi încălzită și adăugată o miere mai mică.
  2. Ceai negru cu scorțișoară. Într-o ceașcă mică (nu mai mult de 150 ml) de ceai negru prea puternic, trebuie să puneți 0,25 linguri de pudră de scorțișoară. Dați băuturii să stea timp de 5-8 minute și beți. Acest lucru înseamnă de aproximativ 20 de ori accelerează metabolismul zahărului în sânge, permițându-i să nu depășească nivelul admisibil.
  3. Scorțișoară cu iaurt din diabet. Aceasta reteta vă permite să găti un medicament foarte eficient, care reduce apetitul, regleaza metabolismul si reduce concentrația de glucoză în sânge, cât mai curând posibil. Este necesar să grăbiți sau să mănâncați o mică bucată de rădăcină de ghimbir într-un mixer. Masa rezultată într-o cantitate de o jumătate de linguriță amestecat cu aceeași cantitate de pudră de scorțișoară, suc de ghimbir presare nu este necesar. La amestec, se adaugă 1-2 g (pinch) măcinat piper roșu, după care toate ingredientele pentru a umple un iaurt acasă de sticlă. Băutura rezultată trebuie să fie beată 1 dată pe zi, de preferință înainte de mese. Dacă este neplăcut la gust sau prea ascuțit - trebuie să reduceți cantitatea de ardei roșu la un gust acceptabil. Scorțișoară în acest produs este utilă în diabetul de tip 2 datorită combinării cu ghimbir și iaurt.

Aceste rețete contribuie la accelerarea metabolismului, îmbunătățesc activitatea tractului gastro-intestinal și reduc pofta de mâncare. În plus, consumul zilnic de scorțișoară reduce concentrația de colesterol și trigliceride din sânge cu aproximativ 30%. Scorțișoară din diabet

Contraindicații de utilizat

În plus față de calitățile de vindecare pentru diabetici, scorțișoară are, de asemenea, unele contraindicații. Printre acestea:

  • sarcina și alăptarea;
  • hipertensivă;
  • reacții alergice la componentele prescripțiilor;
  • tulburări de sângerare;
  • tumori maligne ale sistemului digestiv;
  • constipație sau exacerbarea sindromului intestinului iritabil.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 15 = 21