senzatia de corp strain in ochi

Apariția sentimentului că există un corp străin în ochi nu înseamnă întotdeauna prezența sa. Deși, deseori, apare această senzație de disconfort, dacă un ochi de nisip, o mică bucată de lemn, o insectă mică sau alt obiect străin se află într-adevăr în ochi. Uneori este imposibil să-l observați singur (la urma urmei, uneori un corp străin poate penetra structuri profunde ale ochiului), și în acest caz numai oftalmologul poate ajuta. De asemenea, senzația unui corp străin în ochi nu poate să treacă nici după eliminarea motei căzute, ceea ce indică deteriorarea globului ocular și a procesului inflamator.

Alte cauze ale senzației unui corp străin în ochi

Sindromul de corp străin din ochi poate fi prezent în următoarele cazuri:

  • sindromul "ochiului uscat", asociat cu o scădere a producției și o modificare a calității fluidului lacrimal;
  • traumatisme oculare chimice (arsuri cu substanțe chimice volatile);
  • nerespectarea regulilor de purtare și stocare a lentilelor de contact, care provoacă leziuni oculare;
  • boli ale ochiului de natură inflamatorie (conjunctivită, keratită, blefarită) etc.

Tratamentul cu o senzație de corp străin în ochi

În funcție de cauza care a cauzat apariția unei senzații de corp străin în ochi, este prescris un tratament adecvat. Cel mai adesea, sunt suficiente metode de tratament farmacologic care implică utilizarea diferitelor remedii locale cu efecte antibacteriene, antiinflamatorii și anestezice. Acestea pot fi picături, unguente pentru ochi, geluri care ameliorează senzația unui corp străin în ochi, care afectează cauza principală a acestui simptom.

Dacă un simptom inconfortabil este asociat cu o penetrare profundă a unui corp străin, poate fi necesară intervenția microchirurgicală. Prin urmare, este bine să nu întârzieți vizita la medic pentru a preveni apariția unor complicații grave care amenință pierderea vederii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 5 =