sex după menopauzăPentru multe femei, stingerea sistemului reproductiv nu înseamnă încetarea vieții intime. Medicii înșiși vorbesc despre impactul pozitiv pe care îl are asupra bunăstării generale a femeilor în această perioadă de vârstă. Luați în considerare situația în detaliu, spuneți despre sex după menopauză, caracteristicile, regulile, posibilele probleme.

Există sex după menopauză?

Merită să spunem că o scădere a concentrației de hormoni sexuali în sângele unei femei duce la o scădere a activității sexuale, afectează în mod direct libidoul. În menopauză și postmenopauză, multe femei observă că nu sunt atât de ușor de trezite sexual, reacționează diferit la mângâieri intime. Având în vedere aceste fapte, acestea sunt vizitate în mod repetat de întrebarea dacă sexul este necesar după menopauză. Doctorii nu-i dau un răspuns clar.

Ginecologii moderni consideră că sexul după menopauză are un efect pozitiv asupra bunăstării generale a unei femei. În timpul actului sexual, sângele curge spre organele pelvine, ceea ce afectează pozitiv funcționarea acestora. Acest lucru reduce în mod semnificativ congestia, care provoacă adesea dezvoltarea proceselor inflamatorii și infecțioase în sistemul reproducător. În general, o femeie care face sex în mod periodic după menopauză, se confruntă cu mai puține probleme din aspectul psihologic, stima de sine.

Pot să fac sex după menopauză?

Medicii dau un răspuns pozitiv la această întrebare. Se stabilește că sexul după menopauză la femei susține mușchii vaginului în tonul necesar. Acest fapt afectează în mod pozitiv starea sistemului de reproducere. De exemplu, o astfel de încălcare ca prolapsul uterului, aceste femei sunt mult mai puțin frecvente. În plus, relațiile sexuale periodice contribuie la dezvoltarea de lubrifiant într-o măsură mai mare, ceea ce reduce durerea in timpul actului sexual.

O femeie vrea sex după menopauză?

Unele femei experimentează o dorință de a face sex după menopauză. Procesele ovulative, care cresc dorința sexuală, în perioada climacteristică nu sunt notate, dar femeile au nevoie periodic de legături intime. Raspunzand la o intrebare daca vrei sex dupa menopauza, ginecologii au notat ca un astfel de fenomen poate avea loc. În același timp, ele indică faptul că fiecare organism este individual, de aceea unele femei se simt grozave și în absența contactelor sexuale. Alții, dimpotrivă, activează viața sexuală din cauza dispariției fricii de sarcină.

cum sa protejati cu menopauza

Sex anal după menopauză

Acest tip de relații sexuale este alegerea cuplului. Deseori, există acest sex în timpul menopauzei. Acest lucru se datorează fricii femeii de sarcină. În această perioadă, poate fi observată o singură ovulație. Acest tip de contact sexual reduce riscul apariției acestuia. Medicii recomandă, de asemenea, utilizarea sexului anal ca metodă de prevenire a sarcinii, de a folosi contraceptive, deoarece este imposibil să se excludă posibilitatea de a obține sperma în vaginul complet.

Climax - durere la actul sexual

La femeile care au avut menopauză, actul sexual are propriile caracteristici. Multe doamne se plâng de durere în timpul unui contact. Acest fapt este legat de uscăciunea vaginului. Datorită scăderii concentrației de estrogen în sânge, cantitatea de lubrifiant eliberată scade. Produce glande care sunt în vestibulul vaginului. În plus, durerea poate fi asociată cu:

  • elasticitatea scăzută a țesuturilor;
  • subțierea pereților vaginali.

Nu este necesar să se excludă posibilitatea de a suferi dureri din motive care nu au legătură cu schimbările legate de vârstă în organele sexuale. Acestea includ:

  1. Vaginită. Procesele inflamatorii sunt observate ca o consecință a unei scăderi a imunității locale, care se datorează schimbărilor în sistemul hormonal. Cu o astfel de încălcare observată: arsură, mâncărime, umflarea țesuturilor vaginului, durere în timpul urinării. Tratamentul este numit de un ginecolog pe baza rezultatelor cercetării.
  2. Vaginismului. O afecțiune caracterizată prin contracții involuntare și scurte ale mușchilor din podea pelviană și vagin. Ca urmare, în timpul actului sexual partenerul întâmpină dificultăți în introducerea penisului, ceea ce provoacă durere în doamnă. Pentru a rezolva problema, trebuie să solicitați ajutor medical.

pot să fac sex după menopauză

Cum să vă protejați cu menopauza?

Merită să ne amintim că perioada climacteristică poate fi însoțită de ovulația periodică. Având în vedere acest fapt, medicii răspund pozitiv la întrebarea dacă să se protejeze cu menopauza. Sunt utilizate atât DIU, cât și contraceptive orale. La alegerea acestuia din urma, medicii dau preferinta medicamentelor gestagenice. Acestea exclud influența asupra activității ficatului, sistemul de coagulare a sângelui, nu deranjează procesele metabolice din organism. Multe doamne preferă mijloacele de barieră - sunt disponibile spermicide, care nu necesită selecție, prescripție medicală.

Cum să vă protejați cu menopauza, dacă nu există menstruație?

Absența menstruației nu este o confirmare a încetării proceselor ovulatorii. Din acest motiv, medicii recomandă cu insistență utilizarea contraceptivelor la menopauză. Decizia cu privire la modul în care trebuie protejată în timpul menopauzei, femeia ia pe cont propriu. De cele mai multe ori, se preferă metodele de barieră datorită disponibilității, costului redus, fiabilității ridicate.

Când nu vă puteți apăra cu menopauza?

Sarcina în timpul perioadei de dispariție a funcției de reproducere poate să apară. O probabilitate mai mare de gestație timp de 1-2 ani după ultima perioadă menstruală. Acest fapt este asociat cu decăderea graduală, lentă a funcției ovariene. Deja după 5 ani de la momentul în care organismul intră în menopauză, sarcina este observată în cazuri excepționale. Din cauza acestor factori, contracepția cu menopauza este o condiție prealabilă. Unele doamne efectuează sterilizarea, ceea ce exclude complet șansa de concepție și dispare nevoia de a folosi droguri, contraceptive.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 2 = 2