Neutrofilele de înjunghiere sunt normale

Compoziția sângelui include un număr suficient de mare de elemente diferite. Toate acestea au un impact grav asupra corpului. Cea mai mică deviere a nivelului anumitor celule sanguine de la normal poate semnală prezența unor probleme în organism.

Norma neutrofilelor la femei

Neutrofilele sunt unul dintre cei mai importanți constituenți ai sângelui. Aceste organisme sunt un subspecii de leucocite, responsabile de formarea unei imunități puternice. Sarcina principală a neutrofilelor este distrugerea microorganismelor străine. Ei își pot îndeplini funcția datorită granulelor speciale care conțin substanțe care pot elimina cu ușurință agenții patogeni.

Există două tipuri principale de neutrofile:

  1. Nucleile segmentate sunt celule mature, care reprezintă cea mai mare parte a leucocitelor.
  2. Este foarte important ca neutrofilele de înjunghiere să fie normale. Acestea sunt celule imature, fără care însă procesul de protejare a corpului poate fi perturbat.

Ambele subspecii de neutrofile din sânge trec treptat în țesuturi și organe, asigurând astfel o protecție maximă.
Norma neutrofilelor în sânge este de 1,8-6,5 miliarde de unități pe litru. Aceasta este de aproximativ 50-70% din numărul total de leucocite. Pentru a vă proteja, până la cea mai nesemnificativă abatere de la normă, trebuie să luați în serios.

Cauzele abaterii neutrofilelor nucleare și ale ganglionilor segmentate de la normal

Ca și în cazul majorității altor celule sanguine, creșterea numărului de neutrofile este asociată cu dezvoltarea unei infecții în organism. Alte motive pentru care nivelul componentelor de protecție ale sângelui poate sări, arata astfel:

  1. Necroza țesuturilor și a organelor interne.
  2. O creștere a numărului de neutrofile poate fi asociată cu o creștere a nivelului de zahăr.
  3. Scăderea neutrofilelor în timpul sarcinii

  4. Răceliile, amigdalele și amigdalele sunt cauze frecvente ale modificărilor compoziției sângelui.
  5. Norma neutrofilelor de înjunghiere crește brusc în timpul sarcinii. Acest lucru este destul de natural: pentru o lungă perioadă de timp, corpul percepe fatul ca un corp străin și încearcă să-l lupte. Experimentarea nu merită. Hormoni speciali feminini protejează în mod fiabil copilul.

Dacă neutrofilele din analiză sunt mai puțin decât cele normale, motivul cel mai probabil este lupta pe termen lung cu orice infecție. Numărul de neutrofile poate scădea, de asemenea, la persoanele care au suferit radioterapie sau chimioterapie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

87 − 83 =