aplicație suc de papadie

Dacă credeți că această plantă cu flori galbene mici - o buruiană, vă înșelați profund. De fapt, sucul de păpădie a găsit aplicații în medicina populară și tradițională. Și o folosesc destul de activ. Toate datorită unui număr impresionant de proprietăți vindecătoare.

Indicații și contraindicații privind utilizarea sucului din frunzele și rădăcinile păpădia

Această plantă conține o mulțime de substanțe utile. Datorită celei mai recente păpădia:

 • îmbunătățește funcția renală și hepatică;
 • normalizează procesele metabolice;
 • afectează țesuturile conjunctive;
 • curează diabetul;
 • curăță corpul de toxine și diverse elemente dăunătoare dăunătoare;
 • calmeaza sistemul nervos;
 • lupte cu constipație;
 • stimulează producția de lapte de la mamele care alăptează.

Aplicați sucul din frunzele sau rădăcinile păpădii recomandate în scopuri preventive. Drogurile previne în mod eficient formarea de pietre la rinichi. Adevarat, impotriva concrementelor deja formate este neputincios.

Sucul de papadie a găsit de asemenea o aplicație în cosmetologie. Se utilizează pentru a îndepărta pistrui și pete de pigment. Iar adăugarea de lichide medicinale în șampoane și balsamuri va ajuta la întărirea părului și pentru a le face mai docili.

Cum sa faci suc de papadie - retete

Acest instrument este atât de popular încât poate fi ușor cumpărat la o farmacie. Dar este mult mai plăcut să-l gătiți singur. Mai mult, nu este atât de greu să faci acest lucru:

 1. Cel mai simplu mod de a face suc de rădăcină de păpădie este să ia baza băuturii, să o speli, să o treacă printr-o mașină de măcinat cu carne și să o stoarce prin tifon. Pentru a menține produsul mai mult timp, este de dorit să adăugați 100 g de alcool la el.
 2. Această rețetă este pregătită conform unui principiu similar anterior, însă, în prealabil, baza pentru suc ar trebui menținută timp de o jumătate de oră în cum se face suc de păpădiesoluție salină. În loc de alcool la sfârșit, se adaugă apă fiartă (într-un raport de 1: 1) la medicament și va fi păstrată în frigider.
 3. Un alt sfat despre cum să facem sucul dintr-o păpădie este potrivit pentru cei care au timp liber. Veți avea nevoie de flori. Proaspete trebuie să fie puse într-un borcan de sticlă de trei litri și se toarnă zahărul. Dacă doriți, adăugați puțină apă. Împachetați compact straturile până când sucul începe să apară. Lichidul trebuie să umple borcanul. Nu arata foarte atractiv - maro, neclar. Dar gustul sucului este destul de bun, deși puțin amar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

7 + 3 =