clotrimazol comprimate vaginale

Până în prezent, piața farmaceutică oferă o gamă destul de largă de medicamente care vizează tratarea bolilor sistemului reproducător feminin de etiologie fungică. De regulă, acestea diferă sub forma producției, a producătorului, a compoziției diferite și, bineînțeles, a prețului. În ceea ce privește acesta din urmă, practica a demonstrat în repetate rânduri că costul ridicat este departe de a garanta calitatea și eficiența. Un exemplu viu este comprimatele vaginale Klotrimazol, care sunt utilizate pe scară largă în ginecologie la un preț foarte accesibil.

Comprimate vaginale Clotrimazol - de la afine și nu numai

Clotrimazol vaginal (lumanari sau comprimate) este un remediu eficient pentru combaterea unui numar mare de soiuri de ciuperci. Spectrul de acțiune al acestui agent sintetic este destul de mare: de la vulvovaginită candidozică până la trichomoniasis și alte boli fungice. Este, de asemenea, cunoscut faptul că comprimatele vaginale Klotrimazol se confruntă cu succes cu stafilococi, streptococi și mulți alți reprezentanți ai microflorei patogene care sunt sensibili la componenta principală.

Clotrimazol vaginal, produs sub formă de lumânări și tablete, are câteva variații în conținutul cantitativ al substanței active: o sută două sute cincizeci de miligrame. Dozajul și durata tratamentului sunt selectate în funcție de severitate, patogenul principal și de evoluția bolii, numai de către medic.

Cum să utilizați Clotrimazol?

Tabletele de clotrimazol se introduc în vagin cu un aplicator special, care este atașat la ambalaj împreună cu medicamentul. În stadiile inițiale ale bolii, se recomandă o tabletă peste noapte timp de șase zile. Dar, de regulă, doza exactă și durata admiterii sunt coordonate cu medicul curant. Este interzisă utilizarea medicamentului în timpul menstruației, prin urmare, dacă tratamentul a scăzut pentru această perioadă, trebuie întrerupt.

Înainte de intervenția chirurgicală sau de naștere ca profilaxie a infecției, mulți specialiști practică utilizarea comprimatelor vaginale Clotrimazol-acry. În acest caz, este suficientă o singură injecție.

Reacții adverse și contraindicații

Principala contraindicație este utilizarea comprimatelor vaginale Clotrimazol în timpul sarcinii, în special în stadiile incipiente. Al doilea și al treilea trimestru de sarcină pot fi tratate cu comprimate vaginale de Clotrimazol conform prescripției medicului și supraveghere strictă, dacă este necesar. Dacă s-a luat o decizie cu privire la oportunitatea utilizării medicamentului, este mai bine pentru o femeie însărcinată să administreze pastile fără un aplicator și să monitorizeze îndeaproape starea lor.

Tablete vaginale contraindicate Clotrimazol la persoanele cu sensibilitate crescută la componenta principală și la alte componente.

În ceea ce privește efectele secundare, aici putem observa următoarele momente neplăcute sub forma reacțiilor locale:

  • durere la nivelul abdomenului inferior;
  • hiperemia mucoasei;
  • clotrimazol în vagin

  • mâncărime și arsuri;
  • furnicături;
  • reacții alergice.

Dacă pacientul nu a încetat să mai facă sex în timpul perioadei de tratament, partenerul său sexual se poate confrunta cu simptome similare. În general, abordarea corectă a tratamentului presupune respingerea vieții sexuale în această perioadă, precum și trecerea unui curs de terapie atât de către o femeie, cât și de către un bărbat, pentru a evita re-infectarea.

Încă o dată, observăm că clotrimazolul nu poate fi prescris singur, în special atunci când pacientul ia alte medicamente, este într-o poziție interesantă sau este susceptibilă la reacții alergice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 3 =