tetraciclină unguent pentru acnee

Timp de mulți ani, unguentul tetraciclinic pentru acnee a fost popular cu antimicrobienii pentru uz extern. Secretul său principal este costul scăzut. Dar, pe lângă salvare, acest unguent are și alte avantaje.

Aplicarea unguentului tetraciclinic

Principala componentă activă a acestui medicament este un antibiotic cu o gamă largă de acțiune - clorhidrat de tetraciclină. În general, acest unguent este folosit pentru acnee, dar în unele cazuri poate vindeca cu ușurință alte boli de piele mai grave. Astfel, indicațiile pentru utilizarea unguentului tetraciclinic sunt:

  • acnee (chiar și severă);
  • boli de piele pustuloase cauzate de stafilococi și streptococi;
  • inflamația pielii inflamabile multiple
  • infectate cu eczeme;
  • foliculita;
  • ulcer trofic.

Unguentul tetraciclinic este de 3% și 1%. Acesta din urmă poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina inflamația infecțioasă a ochilor.

Cum să utilizați unguent tetracyclină corect?

Unguentul tetraciclinic este un agent extern. Acest medicament se aplică pe zone afectate și apropiate de piele o dată sau de două ori pe zi. Această periodicitate este potrivită pentru adulți și copii de la 11 ani. Puteți utiliza unguent tetraciclinic (1%) și sub formă de bandaj. În acest caz, o bucată mică de tifon este aplicată pe piele în care au apărut acnee sau alte erupții și se fixează cu bandă medicală. Pansamentul trebuie schimbat la fiecare 12 ore. Dacă doriți să utilizați unguent de tetraciclină pentru a trata acneea care apare după bărbierit, aplicați-o în jumătate de oră după terminarea procedurii.

Înainte de a aplica acest medicament trebuie să curățați bine pielea, atunci medicamentul va acționa mai repede. Nu-i permiteți să lovească hainele, deoarece petele nu pot fi îndepărtate mai târziu. Și femeile ar trebui, de asemenea, să refuze în timpul tratamentului pentru produse cosmetice grase sau să reducă la minimum utilizarea lor.

Cursul tratamentului cu unguent de acnee cu tetraciclină poate fi diferit în timp. Unele au un efect pozitiv numai după câteva utilizări, în timp ce altele au nevoie de săptămâni pentru a le primi. Cu implementarea corectă a tuturor recomandărilor unui specialist timp de 2 luni, nu ați obținut rezultatul dorit? Asigurați-vă că consultați un dermatolog. Poate că trebuie să înlocuiți unguent cu tetraciclină cu alt medicament.

Contraindicații privind utilizarea unguentului tetraciclinic

Din cauza principalului antibiotic (tetraciclină), nu puteți folosi întotdeauna unguent pentru față, deoarece are contraindicații. Nu tratați acneea cu un astfel de medicament dacă aveți:

  • boli fungice;
  • afectarea funcției hepatice.

Este strict interzisă utilizarea unguentului tetracyclină pentru femeile care sunt gravide sau care alăptează, deoarece sa dovedit că tetraciclina poate duce la afectare tetraciclină pentru fațădezvoltarea corectă a fătului și penetrează în laptele matern.

În plus, folosind unguent de tetraciclină împotriva acneei, fiți pregătit pentru faptul că este posibil să aveți efecte secundare. Poate fi mâncărime, roșeață a pielii sau senzație de arsură. În cazuri rare, există un sentiment de greață sau vărsături, durere în abdomen, inflamație în gură, scăderea apetitului. În cazuri excepționale, cu aplicarea unguentului pot apărea reacții alergice.

Dacă este necesară tratarea unguentului tetracyclină pentru copii sau adolescenți, durata și intensitatea cursului trebuie prescrise de către medic, deoarece acestea prezintă un risc mai mare de reacții adverse decât adulții.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

82 − = 75