tratamentul scalpului

Problemele de piele sunt una dintre cele mai frecvente în cosmetologie. Disconforturile permanente sau temporare provoacă disconfort. Tratamentul scalpului este de a combate simptomele și de a identifica adevărata cauză a bolii care poate fi asociată cu infecția.

Cauzele bolilor scalpului

Înainte de a începe să luptați împotriva bolii, trebuie să înțelegeți cauza ei principală. De regulă, majoritatea problemelor pot fi eliminate singure. Cei mai frecvenți factori provocatori pot fi:

  • șamponul selectat în mod necorespunzător;
  • uscat păr;
  • frecvența colorării;
  • deficiența vitaminelor;
  • frecvente de stres:
  • imunitate scăzută;
  • condiții ecologice necorespunzătoare;
  • influența factorilor atmosferici.

Tratamentul dermatitei scalpului

Această boală este la fel de comună atât la bărbați cât și la femei și este definită ca dermatită seboreică. Tratamentul necesită terapie complexă, care poate numi doar un medic. Pacientul este prescris medicamente antihistaminice în grup, în combinație cu o dietă în care produsele care pot provoca alergii sunt excluse.

Dacă boala este cauzată de acțiunea bacteriilor, atunci sunt prescrise agenți antivirali și antibiotice. În unele cazuri, spitalizarea poate fi necesară.

Tratamentul mâncării scalpului

Cauza mâncării poate fi paraziți (păduchi de cap). Excreția lor se realizează prin preparate farmaceutice Nittiforom și Pedikulenom.
În cazul în care mâncărimea este cauzată de seboree, este important să se acorde o atenție la dieta, odihna adecvata, încercați să evitați stresul și să fie sigur să se consulte un medic.

Tratamentul scalpului uscat

Lipsa de nutrienți și vitamine, diverse boli ale organelor interne pot provoca uscarea și apariția mătreaței. mancarimi tratamentul scalpuluiÎn acest caz, se recomandă să schimbați șamponul și să aplicați măștilor de îngrijire a părului, care vă vor ajuta să eliminați inflamația și să saturați părul cu elementele necesare.

În același mod, ar trebui să apară și tratamentul iritației scalpului. În acest caz, cosmeticele de păr sintetice sunt eliminate, înlocuite cu remedii acasă sau complet naturale.

Tratamentul inflamației scalpului

Dacă apare o inflamație, trebuie exclusă efectul factorului iritant. La început se recomandă înlocuirea șamponului obișnuit cu medicamentul chimist. De asemenea, este necesar să se refuze pentru o perioadă de timp colorarea parului, uscarea prin uscător de păr și utilizarea mijloacelor de înghițire. Boabele de mușețel și urzica vor contribui la îmbunătățirea efectului tratamentului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

62 + = 64