tuberculoza oaselor

Tuberculoza oaselor în termeni de prevalență este a doua doar la tuberculoza pulmonară. În fiecare an în lume 300-350 de mii de oameni mor din cauza tuberculozei osoase. Nu este necesar să se creadă că tuberculoza oaselor și articulațiilor ale coloanei vertebrale - o boala care afecteaza persoanele dezavantajate. boli grave pot avea loc în reprezentanții fiecărui cerc social și de vârstă (deși statisticile medicale, adulții se îmbolnăvesc mai des copii). În acest sens, o întrebare firească: dacă este sau nu tuberculoză contagioasă a oaselor, care simptomele sunt observate în boala, ce măsuri ale bolii, precum și unele abordări moderne de prevenire la tratamentul specialiștilor TB oferă?

Cum se transmite tuberculoza?

O infecție tuberculoasă osoasă apare în timpul contactului direct sau indirect cu purtătorul de infecție. Boala care cauzează micobacterii intră într-un corp sănătos. Acolo s-au răspândit rapid prin sistemul limfatic și circulator al omului. Împreună cu lichidele fiziologice, bacteriile pătrund în diferite părți ale sistemului musculoscheletic.

Infecția infecției poate fi efectuată:

  • picăturile aeropurtate în timpul comunicării cu un pacient cu tuberculoză;
  • prin articole de uz casnic, prin produse de igienă personală etc., la care sa atins persoana care suferă de tuberculoză.

Factorii care contribuie la apariția bolii sunt:

  • traumatisme pentru oase;
  • boli infecțioase;
  • hipotermie;
  • activități fizice grele.

Simptomele tuberculozei oaselor și articulațiilor

În stadiul inițial, manifestările de dezvoltare a bolii sunt imperceptibile sau ușoare. Există o ușoară creștere a temperaturii, oboseală rapidă, slăbiciune generală, uneori dureri la nivelul coloanei vertebrale și a mușchilor.

În a doua fază a simptomelor tuberculozei osoase devin mai pronunțate: pacientul devine vizibil mai slab, păstrează în mod constant febră, dureri la nivelul coloanei vertebrale și a membrelor oasele devin intens, astfel instinctiv persoană încearcă să se miște mai puțin. Mușchii din zona coloanei vertebrale a pacientului se învârt în mod semnificativ, postura și mișcările sunt perturbate, inclusiv mersul.

În a treia fază, starea pacientului este agravată. Temperatura atinge 39-40 de grade, durerea devine insuportabilă, mușchii localizați de-a lungul coloanei vertebrale încep să atrofeze, coloana se deformează. Simultan cu tuberculoza spinării, dezvoltarea tuberculozei osoase a membrelor, însoțită de durere, dezvoltarea edemului, distrugerea țesutului osos.

Tratamentul tuberculozei oaselor

Dacă se confirmă diagnosticul de "tuberculoză a oaselor", începe un proces sistematic de tratare sistematică, menit să elimine infecția și să prevină distrugerea oaselor. În același timp, este asigurată terapia generală de restabilire.

Tratamentul medicamentos se efectuează cu ajutorul medicamentelor:

  • etambutol;
  • izoniazida;
  • Rifampicin și altele.

Aceste antibiotice sunt luate pentru o lungă perioadă de timp în conformitate cu o schemă definită de medic. Îndepărtarea chirurgicală a țesuturilor afectate și tratamentul cavităților osoase cu antiseptice, se efectuează adesea antibiotice.

tuberculoza oaselor coloanei vertebrale

Pacientul este recomandat pentru odihnă la pat, rămâneți pe aerul curat. Pentru a menține această rutină, pacientul ar trebui să fie într-un sanatoriu sau dispensar specializat. În procesul de recuperare sunt prescrise masaj, fizioterapie și terapie de exerciții fizice.

O atenție deosebită este acordată dietei pacientului. Datorită creșterii defalcării de proteine, ar trebui să măriți cantitatea de alimente consumate cu aproximativ o treime, cu supă recomandată pentru supă de carne și pește, feluri de carne tocată, ouă, lapte, produse lactice, legume și fructe. În plus, sunt prescrise complexe de vitamine.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

34 + = 43