focare tuberculoasă pulmonară

Tuberculoza afectează reprezentanții grupurilor defavorizate ale societății - deținuții săraci, fără adăpost, deținuți. Prin urmare, diagnosticul de tuberculoză pulmonară focală pentru o persoană obișnuită pare a fi un verdict. De fapt, unul dintre factorii de dezvoltare a bolii poate fi imunitatea slabă sau stresul. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să facă fluorografie cel puțin o dată la doi ani. Aceasta va identifica tuberculoza focală în stadiile incipiente, când boala poate fi complet vindecată chiar și fără spitalizare.

Tuberculoza pulmonară focală sau nu?

Forma focală a tuberculozei în majoritatea cazurilor este asimptomatică și este posibilă detectarea bolii numai cu ajutorul examinării cu raze X. Foarte rar, pot apărea următoarele simptome:

  • transpirație crescută;
  • somnolență, oboseală;
  • modificarea temperaturii corpului în mod continuu;
  • senzația de răceală, în timp ce obrajii și palmele pot, dimpotrivă, "arde";
  • ușoară durere în partea laterală sau mușchii brațului.

Orice din aceste simptome este o ocazie de a face o fluorografie. Tuberculoza formei focale afectează vârfurile plămânilor, fotografiile vor prezenta pete cu diametrul de până la 1 cm. În cazul în care diagnosticul este confirmat, vor fi necesare teste CT și alte teste citologice pentru a determina dacă tuberculoza focală pulmonară este contagioasă în acest caz. Faptul că agentul infecțios, MBT (Mycobacterium tuberculosis) pot fi distribuite prin fluidele corpului prin picaturi, sau care nu sunt supuse infiltrării deloc. În primul caz, pacientul va fi bacili, în al doilea caz - nu. În consecință, poate fi necesar un tratament ambulatoriu într-o instituție medicală specializată sau poate fi necesar să se recupereze un curs de medicamente acasă.

Caracteristici ale tratamentului tuberculozei pulmonare focale

Nu contează dacă este efectuat un tratament intern sau în ambulatoriu. În ambele cazuri, pacientul va primi mai multe tipuri de antibiotice, care vor fi selectate individual, pe baza studiilor citologice. În cazul în care focarele sunt tratamentul tuberculozei pulmonare focalesecundar și au existat cicatrici mari de țesut fibros, pot fi îndepărtate prin intervenție chirurgicală. După aceasta, se efectuează de obicei chimioterapie. În stadiul inițial, pacientul ia 4 medicamente timp de 2 luni, apoi alte 4 beau 4 luni. Tratamentul complet survine într-un an, însă în 3-4 luni centrele de tuberculoză pot fi întârziate complet.

În cazul tratamentului cu recădere durează 8 luni. Dacă nu există bacili și sunteți tratat acasă, nu există restricții privind comunicarea cu copiii și rudele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

73 − = 65