tuse umedă

Tusea este o reacție protectoare a corpului, care apare ca răspuns la acțiunea diverselor stimuli. Tusea umedă promovează purificarea tractului respirator, eliminarea substanțelor dăunătoare împreună cu mucusul. În tratament este important să nu opriți tusea, ci să vă facilitați cursul.

Mai degrabă pentru a vindeca o tuse umedă?

Tuse umedă și este productivă, ajutând organismul să facă față corpurilor străine în bronhii. Dar, în ciuda acestui lucru, lăsarea unei tuse umedă fără tratament nu ar trebui să fie. Pentru a accelera procesul de recuperare și pentru a face față tusei, utilizați următoarele metode:

  1. Tratamentul medicamentos, inclusiv utilizarea medicamentelor mucolitice care promovează retragerea mucusului.
  2. Rețete populare, care includ decoctări pe bază de plante, lapte cald cu miere, gem de zmeură.

Tablete din tuse umedă

Principalele medicamente în acest caz sunt agenți mucolitici. Îmbunătățește evacuarea sputei și restaurează membranele mucoase afectate de activitatea bacteriană. Următoarele comprimate se deosebesc de tusea umedă:

  1. Ambroxol și bromhexină. Stimularea celulelor seroase ale mucoasei, reducerea vâscozității sputei, îmbunătățirea retragerii acesteia din bronhii. De asemenea, medicamentul activează producerea agentului tensioactiv (lubrifierea alveolelor), care împiedică aderența și alveolele și colapsul acestora. De asemenea, aceste tablete din tuse umedă inhibă descompunerea agentului tensioactiv, ceea ce face posibilă utilizarea medicamentelor pentru tratarea copiilor sub vârsta de cinci ani.
  2. Tabletele ATSTS. Sunt una dintre cele mai utilizate remedii mucolitice pentru tuse umedă, care diluează efectiv sputa și facilitează excreția mucusului din căile bronhiale.

Cum sa facem o tuse uscata umeda?

Trecerea tusei uscate la umed este un semn favorabil, indicând purificarea plămânilor mucusului, care este locul ideal pentru răspândirea bacteriilor. În primul rând, este necesar să se includă utilizarea expectoranților sub formă de siropuri și poțiuni. Dar trebuie amintit că nu li se recomandă să bea cinci ore înainte de culcare, de la plecare tablete din tuse umedăflegma va interfera cu somnul.

După aceasta, puteți începe să utilizați rețete acasă: ceaiuri din plante, băuturi din fructe și compoturi. În absența temperaturii, puteți pune tencuieli de muștar și încercați să încălziți tincturile.

Efectul complex este posedat de fittocepte, care elimina inflamatia, incalzirea si imbunatatirea respiratiei. Acestea includ:

  • lapte cu miere și lămâie;
  • ceai cu lămâi;
  • decoction de ovăz;
  • ceai cu tei.


Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 4 = 6