proprietăți și aplicații ale uleiului de bergamot

Uleiul esențial este extras dintr-o plantă cu flori parfumate, numită bergamot. Acesta este un hibrid, care se obține prin îmbinarea portocalei și a citronului. Se folosește în rețete populare pentru a scăpa de diferite boli și probleme cosmetice.

Ulei esential de bergamot - compozitie

Produsul prezentat este popular datorita aromelor sale unice si racoritoare. Se bucură de un număr mare de proprietăți utile și medicinale, și toate datorită compoziției chimice extinse. Uleiul de bergamot de cea mai bună calitate este obținut din coaja de fructe printr-o metodă presată la rece, care ajută la conservarea substanțelor utile. Pentru a obține 90 ml de produs finit, trebuie să luați 100 de fructe. Uleiul de bergamot, a cărui proprietăți și aplicare sunt confirmate de medici, are:

 • limonen - 59%;
 • acetat de linalil - 16,8%;
 • linalool - 9,5%;
 • nerol, citral, bergaptol și alte substanțe.

Ulei esențial de bergamot - proprietăți și aplicații

Numeroase componente chimice determină prezența proprietăților antivirale, antiinflamatorii, bactericide, tonice, sedative și altor proprietăți. Uleiul esential de bergamot este folosit in tratarea si prevenirea multor boli:

 1. Chiar și după o singură aplicare, activitatea sistemului nervos poate fi îmbunătățită, ceea ce ajută să facă față insomniei, stresului, starea de spirit proastă și depresia. Cu utilizarea regulată, puteți obține o taxă de energie. Cea mai accesibilă opțiune este aromoterapia.
 2. Ajută la concentrarea mai bună, astfel încât uleiul de bergamot poate fi folosit înainte de un examen important sau o apariție publică.
 3. Datorită efectului general de întărire, puteți reduce riscul și accelera procesul de recuperare pentru gripă și răceală. Cu aplicare regulată, imunitatea poate fi întărită.
 4. Având în vedere prezența de proprietăți antiinflamatorii și antiseptice poate scăpa de inflamație în nazofaringe.
 5. Uleiul recomandat de bergamot și pentru bolile care sunt însoțite de probleme cu respirația, de exemplu, cu amigdalită sau bronșită. Aceasta se datorează prezenței proprietăților expectorante.
 6. Este de remarcat efectul pozitiv asupra sistemului digestiv, care ajută la depășirea sentimentului de severitate după ce a mâncat și a îmbunătăți apetitul.
 7. Produsul prezentat are un efect antispasmodic ușor, deci este recomandat să-l utilizați pentru spasme și dureri care apar după masă.
 8. Acesta este un instrument excelent în prezența distoniei vegetative-vasculare. Bergamot promovează normalizarea presiunii, afectează pozitiv vasele de sânge, diluează sângele și reduce cantitatea de colesterol din sânge.
 9. Eterul este, de asemenea, utilizat pentru uz extern, și toate datorită prezenței acțiunii antiseptice și antibacteriene. Ajută la diferite infecții ale pielii, de exemplu, eczeme, scabie, herpes și așa mai departe. Produsul are un efect de vindecare, deci este recomandat să-l aplicați pentru arsuri și mușcături de insecte.
 10. Dacă o femeie și un copil nu sunt alergice la fructele citrice, atunci pot folosi ulei de bergamot pentru a îmbunătăți și a întări lactația.
 11. Datorită proprietăților sale de dezodorizare, eterul poate fi folosit ca un deodorant natural pentru cavitatea bucală. Se recomandă utilizarea acestuia în timpul tratamentului bolilor infecțioase.

ulei de bergamot în ginecologie

Uleiul de bergamot în ginecologie

Unele remedii folclorice sunt folosite pentru a trata problemele ginecologice. Uleiul de bergamot utilizat de la drojdie și toate datorită efectului antifungic. Câteva picături trebuie amestecate în 1 litru de apă caldă și se utilizează un lichid pentru spălarea vaginului iritat. Nu puteți folosi adesea un astfel de instrument, deoarece acest lucru poate afecta negativ starea de microecologie internă. Un alt ulei de bergamot recomandat în perioada postpartum, pentru a face față stării psihoemoționale.

Uleiul de bergamot din frig

În perioada de răspândire activă a bolilor virale se recomandă utilizarea uleiurilor esențiale care se suprapun perfect cu agenții patogeni. Medicii recomandă efectuarea aromoterapiei, astfel încât perechile de ulei esențial de bergamot, ale căror proprietăți și utilizări sunt folosite în rețetele populare, vor distruge virusul în aer. Există câteva aplicații:

 1. inhalare. În rezervor, turnați apa cu o temperatură de cel mult 40 de grade. Adăugați 4-5 picături de elixir vindecător. Respirați aburul degajat timp de 10-15 minute.
 2. frecare. Se amestecă ulei de bergamot cu o răcită cu 1 lingură. cu o lingură de ulei de măsline și frecați ușor cu un amestec de spate, gât și piept. Perechile în picioare vor cădea în pasajele nazale, ajutându-se să facă față frigului comun.

Uleiul de Bergamot din herpes

Virusul herpes se manifestă adesea pe buze sub formă de erupții, ceea ce poate cauza răspândirea problemei. Uleiul esential de bergamot poate fi folosit pentru a scapa si a preveni bolile, si toate datorita prezentei unei proprietati antivirale. Este important să începeți aplicarea produsului când apar primele semne.

 1. Pentru a pregăti medicamentul, luați 3 picături de eter de arbore de ceai și bergamot, 4 leviant cali și 5 lingurițe de tinctură de calendula.
 2. Se amestecă bine și se umezește într-un amestec un disc de bumbac care trebuie aplicat pe zona afectată a pielii.

bergamot proprietăți și utilizări de ulei esențial

Ulei de bergamot din lamblia

Mulți oameni nici măcar nu bănuiesc că sunt purtători de diferite paraziți, printre care se numără lamblia. Ei penetrează corpul și trăiesc în straturile superioare ale intestinului subțire. Pentru a scăpa de paraziți, puteți folosi ulei de un bergamot roz roz:

 1. Se amestecă 1 lingurita de miere cu 3 picături de eter. Puteți utiliza zahăr rafinat.
 2. Mănâncă un astfel de medicament și după ce nu bea și nu mănâncă timp de 40 de minute.
 3. Durata tratamentului este de o săptămână.

Ulei de bergamot în cosmetologie

Cosmetologii nu au putut trece cu vederea un astfel de produs curativ, așa că au început să o folosească pentru a îmbunătăți starea părului, a pielii și a unghiilor. Uleiul de bergamot, a cărui utilizare dă rezultate incredibile, nu poate fi aplicată în forma sa pură, așa că se recomandă să se ia baza: măsline, piersici, brusture și alte uleiuri. Puteți adăuga pur și simplu eter la mijloacele obișnuite cosmetice și suficient va fi câteva picături.

Ulei de bergamot pentru păr

O listă bogată de proprietăți utile pot fi folosite în prepararea unui miracol înseamnă să aibă grijă de încuietori. ulei de bergamot pentru păr scapa de diverse probleme dermatologice si matreata, stabilizeaza activitatea glandelor sebacee, îmbunătățește metabolismul în foliculi, tonurile și calmează pielea, și are un efect de consolidare. Există diferite modalități de cosmetologie la domiciliu și includ:

 1. Pentru a face buclele strălucitoare, trebuie să aplicați câteva picături de eter pe pieptenele de lemn. În timpul pieptenei, puteți distribui în mod uniform substanțe utile.
 2. Uleiul de bergamot, a cărui proprietăți și aplicare sunt dovedite prin experimente, poate fi folosit pentru întărirea părului. Se amestecă 15 ml de ulei de brusture cu câteva picături de eter. Aplicați pe corzi, puneți pe pălărie, încălziți-l cu un prosop și țineți ora. După ce a trecut timpul, spălați cu șampon.

ulei de bergamot din frig

Ulei de bergamot pentru față

Eterii au fost folosiți de mult în cosmetologie și toate datorită numeroaselor proprietăți. Ajută la uleiul de bergamot de acnee, riduri, strălucire grasă, comedoane și alte probleme. Cu ajutorul acestuia, puteți toniza, lumina, crește elasticitatea, accelera regenerarea și stabilizează activitatea glandelor sebacee. Uleiul de bergamot, ale cărui proprietăți și utilizări sunt cunoscute de mai mulți ani, pot provoca roșeață minoră, dar trece peste 5 minute.

 1. Pentru nutriție profundă utilizați un amestec de 5 ml de jojoba și 15 ml de ulei de struguri, adăugând 3 picături de eter. Aplicați timp de 10 minute.
 2. Pentru a restrânge porii, amestecați bine proteina și adăugați 5 picături de ulei de bergamot. Păstrați masca timp de 5-10 minute.
 3. Pentru a îmbogăți produsele cosmetice pentru îngrijire, se recomandă adăugarea în eter, smântână, tonic, lapte sau loțiune, dat fiind că porțiunea ar trebui să reprezinte 4 picături de extract.

Ulei de bergamot pentru piele

Un produs parfumat este permis să se aplice nu numai pentru a avea grijă de față, ci și în spatele corpului. Cu aceasta, puteți crește elasticitatea și tonul pielii, puteți scăpa de "coaja de portocală" și puteți reduce aspectul vergeturilor. Uleiul de corp Bergamot poate fi utilizat în astfel de proceduri:

 1. Baie de vindecare. Strângeți apa completă și într-un recipient separat, conectați o lingură mare de cremă și 6 picături de ulei de bergamot. Amestec gata trimite la baie. Durata procedurii este de 15 minute.
 2. Elixir pentru camera de aburi. Pentru a obține aburi aromatici și vindecători, se recomandă utilizarea uleiului de bergamot într-o cantitate de 5-6 picături.
 3. Amestec pentru masaj. Se amestecă orice ulei de masaj și eter, având în vedere proporția că 50 ml din bază trebuie să aibă 4-5 picături de elixir.

Ulei de bergamot pentru unghii

Se recomandă utilizarea eterului pentru unghiile subțiri, slabe și stratificate. Există câteva rețete simple și accesibile pentru utilizarea uleiului de bergamot:

 1. Periodic faceți o baie pentru mâini, pentru care adăugați la apă 3 picături de eter. Durata procedurii este de 20 de minute.
 2. Pentru a întări placa de unghii inainte masca recomandata manichiură prin combinarea 30 ml de ulei de migdale 4 picături de lavandă eter, 3 picături de ylang-ylang și bergamot, și 2 picături de mir.

compoziția de ulei esențial de bergamot

Ulei esențial de bergamot - contraindicații

Deși eterul acestui citrus este sigur, în unele situații poate face rău.

 1. Uleiul de Bergamot, contraindicații confirmate științific, mărește sensibilitatea pielii la lumina directă a soarelui, prin urmare după utilizare timp de 24 de ore este interzis să ieși în soare.
 2. Înainte de a utiliza acest produs pentru prima dată, este important să testați prezența alergiilor, pentru care se aplică o cantitate mică pe spatele încheieturii mâinii și verificați reacția.
 3. Femeile aflate în poziția și în timpul perioadei de hrănire trebuie să consulte un medic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 2 = 10