ulei esențial de la țânțari

Mostele de mușchi provoacă multă disconfort, provocând mâncărime dureroase și iritații severe. Cea mai mare amenințare la mușcăturile acestor insecte este pentru persoanele alergice, în care reacția la acestea poate fi foarte dificilă. De asemenea, nu uitați că țânțarii sunt purtători ai unor boli infecțioase.

Prin urmare, este necesar să vă protejați de tantari - atât pe stradă cât și acasă. Astăzi există o mulțime de mijloace speciale pentru acest lucru, dar multe dintre ele sunt departe de a fi sigure pentru oameni. Dar există o altă metodă mai sigură și mai accesibilă pentru economisirea țânțarilor - folosirea uleiurilor esențiale. Luați în considerare ce fel de ulei esențial respinge țânțarii și cum să-l aplicați.

Uleiuri esentiale care resping tantarii

Se constată că țânțarii reacționează sensibil la mirosuri. Aceste insecte atrag mirosul corpului uman, si anume, substantele care sunt eliberate in timpul respiratiei si transpiratiei. Ei sunt capabili să "găsească o victimă" prin miros la o distanță de până la 50 m. Dar există mirosuri pe care țânțarii nu le tolerează.

Deci, iată câteva uleiuri esențiale care îi sperie pe tantari:

 • ulei esential de garoafe;
 • ulei esențial de citronella;
 • ulei esential de lavanda;
 • ulei esențial de rozmarin;
 • ulei esential de geranium;
 • ulei esențial de thuja;
 • ulei esential de arbore de ceai, etc.

Tantarii cei mai eficienti sunt uleiurile esentiale de carnation si citronella.

Metode de utilizare a uleiurilor esențiale împotriva țânțarilor

Există mai multe modalități de protecție împotriva țânțarilor cu ajutorul uleiurilor esențiale:

 1. Puteți pregăti un spray de la țânțari. Pentru a face acest lucru, se amestecă 100 ml de apă, 10 ml de alcool și 10 - 15 picături din oricare dintre uleiurile esențiale de mai sus (sau un amestec de mai multe dintre ele). Apoi soluția rezultată trebuie să fie turnată într-un balon pre-preparat cu pistol de pulverizare. Aceste unelte pot fi pulverizate în incintă și pot fi aplicate și pe haine și piele expusă.
 2. Pentru a sperie insectele care suferă de sânge în cameră, puteți folosi o lampă de aromă. Pentru aceasta, se toarnă o mică cantitate de apă fierbinte în lampa de aromă, se adaugă 5 - 7 picături de ulei esențial de la țânțari și se aprinde o lumânare.
 3. La domiciliu, puteți să vă pregătiți cu ușurință cremă de corp de la țânțari. Este suficient să amestecați pur și simplu uleiul esențial care respinge țânțarii, cu o cremă de corp (mai bine cu unromatizat). Puteți aplica acest remediu înainte de a merge la culcare sau de a ieși afară.
 4. Mergând la natura cu prietenii, vă puteți pregăti pentru ei cadouri utile care le vor salva de la țânțari, - margele sau brățări. Pentru a face acest lucru, frecati uleiul esential din margele de lemn de tantar sau picurati o cantitate mica pe o banda larga, care poate fi legata de brat.
 5. Pentru a preveni pătrunderea țânțarilor în încăpere, puteți procesa ramele ferestrelor, ușile, ghivecele de flori etc. un preparat realizat din 2 linguri de ulei vegetal și 10 până la 15 picături de ulei esențial de la țânțari. Același amestec poate fi aplicat la încheietura mâinii.

Uleiuri esențiale din țânțari - măsuri de precauție

Merită să considerăm că fiecare ulei esențial are propriile contraindicații, iar supradozajul lor poate declanșa dezvoltarea de diverse efecte secundare. Multe uleiuri ar trebui folosite cu prudență în următoarele categorii de persoane:

 • care suferă de tensiune arterială ridicată;
 • femeile gravide;
 • persoanele predispuse la dureri de cap și tulburări nervoase.

uleiuri esențiale împotriva țânțarilor

Înainte de a utiliza uleiuri esențiale, citiți-le cu atenție contraindicațiile și este mai bine să consultați medicul în plus. De asemenea, este posibil să se efectueze două teste privind tolerabilitatea uleiului esențial:

 1. Probă prolifică: aplicați o picătură de ulei pe o bucată de țesut și inspirați periodic parfumul pe parcursul zilei.
 2. Testul cutanat: frecat în amestec cot cot sau încheietură preparat dintr-o jumătate de linguriță de ulei vegetal și unul picături de uleiuri esențiale împotriva țânțarilor.

În absența unor senzații neplăcute (cefalee, înroșire, mâncărime etc.), se poate utiliza ulei esențial.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

95 − = 93