roșcatul este bun și rău

Acest ulei cu un nume drăguț a fost folosit în cosmetologie pentru o lungă perioadă de timp. Se obține din semințele unei plante erbacee din genul Ryzhik din familia varză. În Rusia, este o plantă foarte comună care crește în câmpuri, pajiști, în zonele de stepă.

Utilizarea uleiului roșcată în cosmetologie este atractivă prin faptul că are o compoziție bogată de acizi grași, care, desigur, are un efect benefic asupra pielii și părului.

Proprietăți utile ale uleiului roșcat

Utilizarea uleiului de porc ar trebui evaluată pe baza compoziției sale. Deci, în acest ulei conține 35% acid linolenic, care promovează reînnoirea celulelor. În complexele vitaminizate pentru piele și păr, puteți găsi adesea un acid polinesaturat omega-3, care este un acid linolenic.

De asemenea, în compoziția uleiului roșu este suficient (aproximativ 20%) acidul gras monosaturat oleic, care îmbunătățește culoarea pielii. Al treilea acid gras, care este conținut într-o cantitate mare în ulei - linoleic - până la 22%.

Uleiul conține de asemenea: acizi eicosenoizi, palmiți, stearici și erucici.

În scopuri cosmetice este mai bine să se utilizeze uleiuri nerafinate cu tratament minim - astfel încât proprietățile lor să fie mai bine conservate. Se obține prin presarea la rece a semințelor plantei și are o culoare aurie.

Diferența față de alte uleiuri în prezența unei cantități mari de vitamina F, care este foarte utilă pentru piele și păr, făcându-le suple și elastice. Substanțele care înseamnă că vitamina F - Omega-6 și Omega-3 nu sunt sintetizate în corpul uman și, prin urmare, ele sunt numite de neînlocuit.

Aplicarea uleiului roșcată

În cosmetologie, uleiul roșcat este folosit pentru pielea feței și a corpului, precum și pentru păr, adăugând diferite măști. Acest ulei joacă rolul componentei nutritive, astfel încât utilizarea sa este deosebit de importantă în perioadele de primăvară și de iarnă.

Ulei de păr pentru păr

Ușor de ulei utilizat de camelină ca o componentă pentru a masca faptul că are o vâscozitate scăzută: uleiul este mult mai ușor să se spele off cu șampon decât de ricin sau de brusture, deși este în compoziția sa este cu greu inferior acestor facilități celebre de păr de tratament.

Pentru a restabili densitatea părului, utilizați de câteva ori pe săptămână o mască cu ulei de lămâie și gălbenuș: 5 lingurițe. adăugați 1 gălbenuș de ou și amestecați ingredientele cu atenție, apoi aplicați masca pe scalp timp de 30 de minute.

Dacă uleiul este încălzit înainte de aplicare, acesta va avea un efect și mai pozitiv, dar în acest caz, părul trebuie acoperit cu celofan și învelit într-un prosop cald.

Pentru a accelera creșterea părului, amestecați în proporții egale roșu, ulei de măsline și de brustură și aplicați amestecul pe rădăcinile părului, frecându-te activ în scalp în mișcări circulare.

Pentru a spori elasticitatea colțurilor, este suficient să aplicați ulei de păr de câteva ori pe săptămână în formă nediluată.

Dacă părțile părului încep să se înclește, apoi înmuiați-le în uleiul de mandarine înainte de a merge la culcare și lăsați-l peste noapte și spălați-vă părul dimineața.

Ulei de față roșu

Pentru a crește elasticitatea pielii care se estompează și pentru a netezi tenul, faceți o mască pe bază de ulei de șofran și smântână, amestecând ingredientele în proporții egale și lăsând amestecul pe față timp de 15 minute.

În cazul în care fața are inflamație, atunci acest ingredient curativ va ajuta să le eliminați mai devreme: luați 2 lingurițe. ulei de șofrănel, amestecați-l cu 3 lingurițe. uleiuri ulei de morcov în cosmetologiestruguri și se adaugă 1 linguriță. ulei de piersici. Amestecul se aplică pe toată fața, care este aburată și curățată anterior. După 20 de minute, uleiul este clătit cu un remediu special, iar apoi zonele inflamate sunt șterse cu un decoct de mușețel.

Contraindicații privind utilizarea uleiului roșcată

Uleiul de lcian se referă la acele uleiuri care nu au contraindicații, cu excepția intoleranței individuale (care este foarte rară), astfel încât poate fi utilizată de toți fără excepție.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 85 = 91