unguent dioxină

În tăieturi, abraziuni, arsuri și alte încălcări ale integrității pielii, o condiție importantă este împiedicarea penetrării bacteriilor. Prin urmare, atunci când se manipulează răni, este important să se utilizeze în timp agenți antibacterieni. Unguent Dioxidina are o proprietate bactericidă, activează creșterea celulară, luptă împotriva focarelor de infecție și accelerează vindecarea.

Utilizarea medicamentului în tratament ajută la prevenirea creșterii agenților patogeni. Atunci când rănile sunt tratate cu unguent bactericid, apare o penetrare rapidă în focalizarea infecției și eliminarea acesteia, purificarea țesuturilor și activarea regenerării celulare. Dioxidina este mai frecvent utilizată dacă alți agenți antimicrobieni sunt ineficienți.

Analogii de unguente Dioxidină

În tratamentul unguentului, mulți pacienți pot prezenta reacții adverse. În acest caz, următoarele medicamente care sunt similare în mecanismul de acțiune pot fi prescrise:

  1. Unguentul Hinifuril - un antibiotic folosit pentru tratarea arsurilor infectate, a decubitului purulent, a rănilor supurative, a fierului, a mastitei și a ateromului. Avantajul medicamentului este că singura contraindicație a acestuia este hipersensibilitatea.
  2. Unguentul Dioksikol și pudra Galagran sunt eficiente pentru rănile care nu se vindecă mult timp, osteomielita, manifestările cutanate și leziunile cutanate infectate. Contraindicații la acestea sunt: ​​sarcina, vârsta copilului și intoleranța la componente.

Aplicarea unguentului Dioxidină

Medicul prescrie tratamentul cu acest medicament pentru uz extern cu următoarele afecțiuni ale pielii:

  • răni ne-vindecătoare pentru o lungă perioadă de timp;
  • arde leziuni ale pielii;
  • suprimarea rănilor;
  • răni infectate;
  • trofic ulcer;
  • dioxin unguent

  • flegmon țesut moale.

Unguent Dioxidina este aplicat un strat subțire pe zona afectată, cu includerea obligatorie a țesuturilor sănătoase. Pielea trebuie mai întâi clătită și curățată de puroi și murdărie. În rănile supurative, introduceți un tampon gras și aplicați un bandaj. Repetați această procedură trebuie să fie o dată pe zi sau la fiecare două zile. Totul depinde de gradul de afectare a țesutului.

Cantitatea maximă de medicament care poate fi aplicată pe zi pe corp este de 100 de grame. Durata tratamentului și numărul de sesiuni sunt determinate pe baza severității afecțiunii și pot varia de la două săptămâni la o lună. Dacă este necesar, cursul terapeutic se repetă după o lună și jumătate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 4 =